Skocz do zawartości

320i vanos 1992 - szarpie po nagrzaniu, słaba dynamika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pojemność 2 litry R6, instalacja gazowa STAG 300.

Auto jest mało dynamiczne, silni lekko szarpie po nagrzaniu. Te same objawy na gazie i benzynie. Podpiąłem go u diagnosty po tester i wyszło sporo błędów a szczególnie jeden i ten sam dotyczący wszystkich cylindrów. Powiedział, że cewki podłączone są pod jeden rezystor .Należy wypiąć wtykę od sterownika ,wpiąć się w pin 33 i pin ...? tego nie był pewien .Mam pytanie które to piny jaka wartość na i gdzie ewentualnie szukać tego rezystora? Niestety nie zapisałem kodów błędów (ale są odzyskania)

.Może miał ktoś ten problem?

Poprawiłem tytuł. Proszę zapoznać się z formatem tytułowania wątków obowiązującym w tym dziale i regulaminem forum. Następnym razem będzie ostrzeżenie! mattiss

Opublikowano
Rozkręciłem go właśnie ale nie całkiem tylko pokrywy. Nie demontowałem płyt bo wymaga to zdjęcie "sprężyn" ,które dociskają końcówki do radiatorów. Nie ma zapachu typowej spalenizny .Może jest inny sposób sprawdzenia.
Opublikowano

Dzięki za zdjęcie,zaraz to sprawdzę.

Wracam właśnie od diagnosty z tymi kodami;

62 feedback ign... signal

204 feedback ign.. signal

01 ign... cylinder 1

03 ign.. cylinder 5

02ign... cylinder 3

31 ign..cylinder 6

29 ign ...cylinder 2

30ign.. cylinder 4

Program dalej wskazuje na rezystor wpięty równolegle do każdej cewki zapłonowej

Wypinając wtykę z sterownika i łącząc pin 62 z masą (we wtyce) miernik powinien wskazać 230-250 Ohm.

U mnie jest nieskończoność (tak jakby była przerwa)

W którym miejscu może być ten rezystor?(może w wiązce na podszybiu ?) bo nie chcę bebeszć auta.