Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bylem dzisiaj troszke potrenowac, poswirowac no i nabroilem, w poslizgu na suchym cos sie podzialo, myslalem ze ukrecilem polos, bo stuka tak ze jest wrazenie jakby polos walila o podloge ale naped jest na oba kola, wrocilem tak do domu bez problemu, podczas jazdy na wprost jest w miare ok, puknie od czasu do czasu, za to przy skrecie w prawo zaczyna walic, cos przeskakiwac, w lewo troszke mniej, mam wrazenie ze nosi buda na boki ale moze w stresie bylem i dlatego tak, podnioslem caly tyl i krecac kolami w powietrzu nic sie nie dzieje, szpera tak na oko trzyma dobrze, nie rzezi, nic nie stuka, postawie na kola i nawet sprobuje go tylko reczenie przetoczyc na skreconych kolach i zaczyna stukac ratujcie bo niedlugo zawody a ja rozkraczony pozdro
Opublikowano
hmm...wydaje mi sie ze podpora walu ok bo dzwiek dochodzi z dyfra (prawej polosi), przed chwila prawe kolo podnioslem do gory, lewe na ziemi i przy obracaniu prawe kolo przeskakuje, wszedlem pod auto i zauwazylem ze ta flansza przy moscie do ktorej przykrecana jest prawa pol os jest wysunieta z mostu na ok 1cm, a z drugiej strony przylega, jak to jest mocowane w srodku ze to sie moglo wysunac, cos sie urwalo? wieloklin poszedl? niech ktos kto rozbieral dyfer podpowie co to sie podzialo i jak to odratowac, pozdro
Opublikowano

Od razu mówię że za bardzo się na tym nie znam. na tych przeróbkach typu szpera... ale jak tam w dyrerencjale jest mechanizm róznicowy to tym masz tam prawdopodobnie wszystko zaspawane zeby ci koła równo szły bo wtedy bedziesz mógł poleciec bokiem. mozliwe ze półoś pękła w wyniku przeciążenia i dlatego tak wali. mi kilka dni temu tez sie cos podobnego stało. tylko zamiast pukania ja mam piszczenie.

sam zobacz: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=67&t=133767

a tu masz film: http://patrz.pl/filmy/bmw-e30-323i-problem-automat

Jestem w stanie ustalic co mogło się rozsypać ale potrzebuje książkę serwisową lub jakies rysunki dyfra.

jak rozbierzesz dyfer to daj znać lub podeślij jakaś fotkę. przyda mi sie to do porównania.

Dużo czasu masz jeszcze do tych zawodów?