Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów, ma prośbę o pomoc. Od kilku dni xenony w mojej buni są jakieś takie słabawe, światło jest zmulone. Dodam, że wymieniałem żarniki w marcu i nie mają oznak kończenia się. Czy ktoś spotkał się z taką dolegliwością? Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
moim zdaniem powinieneś sprawdzić stan szkieł reflektora. Może są zniszczone i oto taki efekt...takie szkło zabiera dużo światła. Ja mam taki sam problem. Pozdrawiam
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
szkło w sensie poliwenglan można przepolerowac chyba ze juz mają mocne odpryski to nie wrto, soczewki zachodzą kurzem co tez znacznie osłabia promien swiatła
Opublikowano
U mnie po przebiegu 360tys. km obie soczewki xenonów wyglądały tak, jak by były zamglone i to obustronnie. Przetarcie wilgotną szmatką i wytarcie do sucha oraz wymiana przednich plastikowych blend uczyniło cud, bo subiektywnie światła świecą dwa razy lepiej...