Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
problem polega w tyz ze jak auto chodzi na wolnych obrotach i dam troszke gazu (tak pulsacyjnie) i obroty podniesa sie przypuścmy na ok 1.5tys obrotów... to strasznie powoli schodzą :duh: nie wiem czy to normalne w silnikach 2.0 24v z 93roku ale jest to straszne denerwujące podczas ruszania a już nie muwie jak sie stoi w korku i trzeba pociągać :modlitwa: :modlitwa: czy wie ktoś gdzie siedzi usterka??
Opublikowano

Hej.

Sprawdź czy nie zawiesza się linka gazu lub pedał, ewentualnie może być przycinający się zawór dodatkowego powietrza. Sprawdz również cały układ dolotowy powietrza, czy gdzieś nie zasysa "lewizny" .

Opublikowano

linka oki, po oględzinach brak fałszywego powietrza....

a gdzie tego szukac: "zawór dodatkowego powietrza"??

jest to strasznie dziwne i bardzo denerwujące... kiedyś robiło sie tak raz na 3zapalenia silnika a teraz non-stop :mad2:

Opublikowano

Zawór jest pod kolektorem ssącym, dokładnie w jego połowie, po drugiej stronie przepustnicy wychodzi taki wąż karbowany w kaształcie półksiężyca i z drugiej strony tego węża jest zawór.

Wyjmij go i wyczyść go w środku jeśli jest zabrudzony.

Opublikowano

szukałem i szukałem pare razy sie spaliłem od kolektora :x ale nic takiego nie znalazłem żadnego zaworka :duh: :mad2: :cry2: :cry2:

Ps. a czy jest prawdopodobne by to był silniczek krokowy?

POMOCY :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
szukałem i szukałem pare razy sie spaliłem od kolektora :x ale nic takiego nie znalazłem żadnego zaworka :duh: :mad2: :cry2: :cry2:

Ps. a czy jest prawdopodobne by to był silniczek krokowy?

POMOCY :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Tak to silnik krokowy.

Opublikowano
a czym go przeczyścić?? benzyna wystarczy i dobrze przedmuchać powietrzem pod ciśnieniem?... - czy jakis inny sposób :roll2:

Ja bym proponowal zostawic go na noc w benzynie ekstrakcyjnej na noc, ale nie calego zanurzonego zeby nie zalac silniczka.

Opublikowano

witam

kup srodek do czyszczenia gazników i układów wtryskowych !!

taki w spreju czysci idealnie cena ok 30 zł

wymyjesz go na błysk :cool2: potem wydmuchaj i powinno pomóc

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS