Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Miesiąc temu zakładałem instalacje (Zenit , Valtek , Alaska) z instalacją było wiele problemów , gazownik założył mi nową BRC jest bez porównania - jest tylko jeden mankament który występował też na poprzedniej instalacji. Gdy autko postoi w słońcu (porządnie się nagrzeje) odpalam chodzi na pb za chwile się przełącza na lpg obroty trzyma 900 jak powoli wciskam pedał gazu jest ok ale jak gwałtownie to go zadusi (nie zgaśnie) i wejdzie na obroty dzieje się to na postoju w trakcie jazdy jest ok po przejechaniu około 1km jest już dobrze. Dodam iż w zimne dni jest wszystko ok nic takiego się nie dzieje . Czy to normalne ? Wydaje mi się , że nie jest to wina instalacji (na dwóch to samo) tylko auta ale czego ? Na pb chodzi idealnie !
Opublikowano
... Gdy autko postoi w słońcu (porządnie się nagrzeje) odpalam chodzi na pb za chwile się przełącza na lpg obroty trzyma 900 jak powoli wciskam pedał gazu jest ok ale jak gwałtownie to go zadusi (nie zgaśnie) i wejdzie na obroty ...

Po odpaleniu po jakim czasie przełącza się na lpg? (trzeba pozwolić motorkowi pochodzić trochę na pb)

Ustaw sobie znacznie wyższą temperaturę przełączania.

Po za tym,

Ty albo twój gazownik,

kiedy słońce dobrze przysmaży auto, powinien podpiąć kompa pod sterownik gazowy i zaobserwować co się dzieje z parametrami podczas "duszenia".

Pozdrawiam

Opublikowano
Pojechałem dzisiaj znowu do gazownika stwierdził , że w aucie jest coś uszkodzone więc pojechałem do speca od BMW wsiadł przejechał się , jego słowa " Mnie interesuje tylko pb , autko idealnie chodzi na benzynie i nic tu Panu nie sprawdze bo autko jest ok niech Panu gazownik nie opowiada bzdur , jakby było coś nie tak to na benzynie by też szwankowało Niech Pan jedzie do innego gazownika " Po części ma racje bo na pb nie dusi się po gwałtownym wciśnięciu gazu i może stać 10 godzin w słońcu. I teraz komu wierzyć ?
Opublikowano

wydaje mi się, że gazownik kręci coś, skoro samochód chodzi na benzynie bardzo dobrze

może coś jest z korektą po temperaturze albo jakiś czujnik temperatury szwankuje