Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj ze znajomym ściągnąłem dekielek od lampy(chciał sprawdzić czy odparuje brewka) i przy zakładaniu go nieopatrzenie wpadł nam we wnękę pod lampą - nie idzie go wyciągnąć ;) w związku z tym mam pytanie jak to fachowo się nazywa - ten element - i czy można go dokupić "gdzieś" i mniej więcej za jakie pieniądze.

Poniżej załączam fotki i proszę o pomoc bo mam dziurę ;) w lampie. Chodzi o to kółeczko zaznaczone czerwoną strzałką - zielona obrazuje gdzie poleciało :) (zdjęcie numer 2)

http://picasaweb.google.pl/aleksander.slawomir/E60Lampa#5500501097419359330

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

spadlo CI ono pod lampe czy do lampy ?:)

jezeli pod lampe to odkrec nadkole przy zderzaku, odchyl je i tam znajdziesz ten Twoj plastik.. ;)

bedzie prawdopodobnie lezal na takim plastikowym trojkacie pod klaksonami :) chyba ze bedzie na ktoryms z klaksonow wisiec :P

w razie jak bys nie znalazl to idz do ASO i kup ta czesc... jej numer to:

63 12 8 375 448

kosztuje 44,29zl minus jakis tam rabat pewnie ;)

Opublikowano

Dziękuję za pomoc dobry człowieku - spróbuję manewru z nadkolem tylko od której strony za niego się zabrać (od spodu, z boku ... proszę o konkrety jestem w końcu użytkownikiem E60 od 3 tygodniu). Wpadło jak na mój gust POD lampę gdyż jak 'pukam w plastik w narożniku pod zderzakiem to słychać jak skacze po nim zatyczka....

Mam nadzieję że kwestia odkręcenia nadkola to nie jakaś abstrakcja...

Opublikowano

zadna abstrakcja :)

widze ze stalo CI sie to z prawej strony :) wiec skrec kola w prawa strone :)

tam miedzy zderzakiem a nadkolem bedziesz mial śrubki na nasadke numer odkrec 4 srubki ktore sa z brzegu :) bodajze dwie na dole i dwie troche wyzej :)

wsadz tam reke i szukaj :)

Jak chcesz to mozesz jeszcze odkrecic srube mocujaca zderzak (nasadka 10)

bedziesz mogl bardziej odchylic nadkole wtedy :)

Opublikowano
Dajmon - obadałem rano nadkole i chyba się z to wezmę - śruby są faktycznie widoczne i w zasięgu ręki ... więc 44.95 PLN pozostanie na jakieś dodatki ;) umilające pracę przy wyciąganiu dekielka :)
Opublikowano
Permanentny brak czasu objawia się tym że w tygodniu brak możliwości na takie wygibasy ;) może to zrobię jutro albo w środę - póki co postukałem i jeszcze wieczorem była :D - poza tym muszę podjechać na ogród gdyż pod blokiem w centrum miasta ciężko jest to wykonać
Opublikowano

Wyciągnięte ... wpadło dość głęboko ... ale dostałem końcówką palców ;)

Dziękuje za radę