Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie. Na dniach zamierzam podłączyć centralkę od kluczyków tzw. ,,scyzoryk,, w mojej e32 730i z 92r pod oryginalny zamek centralny. Wiem że w tym celu należy ściągnąć osłony drzwi. I teraz pytanie brzmi czy oryginalna centralka znajduje się w drzwiach od kierowcy, oraz jak ściągnąć osłony na tych drzwiach tak by niczego nie uszkodzić . Za podpowiedzi z góry serdecznie dziekuję .

Mam jeszcze jedno pytanko, mianowicie jak dokladnie wygląda montaż tej centralki ? jak sie do tego zabrać ? Pozdrawiam :mad2: :mad2: :mad2:

Edytowane przez g_bartek_ZG
Opublikowano
Nie kolego.centralka znajduje się pod tylną kanapą wraz z modułem konfortu i tam należy podłączyć nową centralkę.jak podłączysz to zdaj relację
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano
zapomniałem dodać,że jest to czarne pudełko pod tylną kanapą znajdujące się od strony kierowcy z trzema kostkami czarna,żółta,zielona i tam należy się wpiąć..kanapę ściąga się następująco:chodzisz do auta i stajesz na środku głowa skierowana w kierunku tylnej szyby.łapiesz kanapę od dołu dwoma rękami ręce oddalone od siebie mniej więcej metr i energicznie ciągniesz siedzisko do góry w tym momencie zatrzaski puszczają.oczom twoim powinien pojawić się akumulator i ten właśnie moduł
Opublikowano
troche daleko-Bydgoszcz :D
Opublikowano
No napisałem Tobie gdzie powinieneś się wpiąć.kolorami niestety nie wiem.jeżeli już kupiłeś ten zamek to jest pewnie do niego dołączona instrukcja obsługi.jeżeli jeszcze go nie kupiłeś to na allegro widziałem dedykowany do Twojego auta,wraz z instrukcją instalacji...Pilota typu scyzoryk nie polecam,ponieważ niedawno zakładałem taki Żonie w aucie.pilot jest tandetny,ciężki i duży.mocowanie grotu na słowo honoru.boję się,że zostanie w stacyjce dlatego nie korzystamy z tego scyzoryka.polecam zwykłe piloty.Albo dogadaj się z gościem z allegro aby Tobie sprzedał sam schemat.np na maila w pdf.gdybyś poczytał trochę forum to byś zauwarzył,że ja też zakładałem podobny temat też bez odpowiedzi