Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam PDC przód/tył tyle że nie mam przednich czujników, aktualnie gładkie listwy. Wymyśliłem że prościej może zmienić moduł PDC na wersje tylko z tyłem? Albo może można przeprogramować moduł żeby obsługiwał tylko tylnie czujniki? Czy sama zmiana modułu + zmiana złączki (tu jest bodajże jedno złącze 8 czujników) wystarczy?

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, mam podobny problem, najprawdopodobniej w mojej e39 były z przody czujki...ale poprzedni własciciel wypaprał chyba i wstawił zderzak bez czujników...czy wypięcie wtyczki od przednich czujników moze zezwolić na prace samemu tyłowi?...
Opublikowano
czy wypięcie wtyczki od przednich czujników moze zezwolić na prace samemu tyłowi?...

Niestety nie, wypięcie przednich czujników będzie zgłaszać błąd i nic nie działa.

Opublikowano
A podmianka samego sterownika na ten od tylnego parktronika?...nie sa drogie...ciekawe czy ktos juz tak robił...?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A podmianka samego sterownika na ten od tylnego parktronika?...nie sa drogie...ciekawe czy ktos juz tak robił...?

No sam nad tym myślę, tylko jakoś nie mam czasu się zabrać :-) Trzeba by złącza sprawdzić czy nie są inne wtedy by trzeba pozmieniać i schematy instalacji znaleźć.

Opublikowano
Jestem bardzo ciekawy i jak bed miał pod reka taki sterownik to sprawdze to mimo iz u mnie sprawa sie wyjaśniła - porzedni włascciel wychaczył w cos zderzakiem i założył zderzak od M-ki ale bez otworów na czujki ... okazało sie, że wiązka jest i działa bo czujki kupiłem i podłączyłem...jest ok. teraz czekam na listwy ze zdrzaka w wersji z PDC...koszt 74zł oryginał BMW (x 2 - na obie strony)...jescze prysne na kolor nadwozia i gotowe. Pozdrawiam.
Opublikowano
No ja też mam listwy pod czujki gdzieś mi leża :P Tylko stwierdziłem po co mi czujniki z przodu tym bardziej ze moduł pojedynczy PDC jest tańszy nawet niż jeden czujnik :P