Skocz do zawartości

320d - terkotanie z okolic pedalow, zegarow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem, ze jadac po nierownosciach slysze jakies terkotanie, cos jak by bylo poluzowane w okolicach zegarow, pedalow, kolumny kierowniczej? Wyciaglem zegar, rozbieralem wszystko od kierownicy w dol, lacznie z kierownica, wymienilem tasme od poduszki, w zawieszeniu wymienilem wszystkie koncowki lacznie z wachaczami i nadal mi to terkocze? Sprawdzilem praktycznie wszystko w tych okolicach pedaly kolumne kierownicza? Nie mam zielonego pojecia skad ten dzwiek moze dochodzic? To jest tak jak by cos bylo poluzowane, wjezdzajac w nierownosci to slychac to dosyc wyraznie, ale zlokalizowac mi jest bardzo ciezko? Jak wjade w dziure tego czasem nie slychac tylko po nierownej nawierzchni? Co to moze byc, mial ktos podobny problem? Auto prowadzi sie idealnie, ale strasznie irytuje mnie ten dziwny dzwiek, chcialbym go zlikwidowac, ale nie mam pojecia jak ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Takie wszelkie luzy ciężko namierzyć. Ja w poprzedniej e46 miałem coś takiego, że właśnie pod kierownicą gdzieś drgało przy odpowiednich obrotach silnika. Okazało się po długim czasie, że kable od alarmu niefabrycznego lecą w miejscu, gdzie uderzają o metal wzmocnienia. Nigdy bym na to nie wpadł, gdyby nie przypadek. A dźwięk był taki, jakby jakaś osłona latała luźno.
Opublikowano
no wlasnie, zapewne to jest jakas glupota a namierzyc jest ja bardzo ciezko, ale nie mam zielonego pojecia co to moze byc? Dodam tylko ze tam nie ma nic nie fabrycznego, tak jak fabryka puscila tak jest