Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak podlaczyc Subwoofer do BMW X5,prosil bym o jakies wskazowki i rady a moze schemat podlaczenia.
Opublikowano
ale zes zablysnol z ta odp.lepiej zebys juz nic nie pisal,chodzi o szczegolowa informacje co i jak.a te twe linki to 2 nie dzialaja a reszta to z youtube i bardzo ogolnikowa.
Opublikowano
ogolnikowa????????....pierwszy link pokazuje gdzie masz sie wpiac bo inaczej nie podlaczysz subwoofera,film pokazuje krok po kroku jak to zrobic...nie moja wina ze nie mozesz zrozumiec...nie znam osoby ktora Ci to bardziej wytlumaczy...
Opublikowano

Ales ty przemadzaly,tylko ze ja na swoim pokladzie nie mam fabrycznego wzmaczniacza i tuby..a na tych filmikach to jest ja podlaczyc inna tube i inny wzmaczniacz.a tlumaczyc to nie musi mi nikt bo znam jezyk angielski na tyle dobrze by rozumiec w kazdym calu co jest na tym filmiku.

W stosunku co do ciebie,ze ty nie rozumiesz... :mad2: i tu jest problem..

• 1 rok później...
Opublikowano
Mam pytanie do kolegów co mają subwoofera- czy rzeczywiście do bani dźwięk? Myślę żeby dołożyć do swojej mocniejsze uderzenie. Teraz tak, po prawej stronie bagażnika jest miejsce na suba i jest kostka podłączeniowa (tylko czy do niego?) i czy potrzebny jest jeszcze wzmacniacz do oryginału i czy opłaca się kupić sub oryginalny? A może lepiej dopasować i kupić inny głośnik basowy i wzmacniacz- to jak można wykorzystać podłączenie z tej kostki? Albo zrobić melanż i kupić ori wzmacniacz (jakiej jest mocy?) i dobrać głośnik? A-ha tylko nie piszcie, że jest to już wyjaśnione, tak widziałem ale mój podstawowy angielski jest za słaby. Dzieki.
Opublikowano

fabryczny jest ok. do momentu gdy włożysz prawdziwy sub.ze wzmacniaczem,a potem głosniki przód,tył i nie słyszysz własnych mysli :norty:

ja mam sub 700rms+wzm,przód ad600+wzm. i procesor RF3sixty2.naprawde daje ale watów zaczyna być mało tak jak mocy silnika :D :D

pozdro

jak masz kupować to kup wiekszy i mocny + wzmacniacz,a potem dopasuj sam przód i powinno wystarczyć.w miejsce fabrycznego włóż wzmacniacz jak sie zmiesci(zależy jaki duży kupisz) :D

ja mam wzmacniacze i kondensator zamontowane na tej niby półeczce nad zapasem a pod podłogą bagażnika która jest wysuwana.

co do podłaczenia to wszystko ze wzmacniacza pod zmieniarka-wpiąć sie albo wlutowac w kable,schemat kostki łatwo znależć

i to cała sztuka,przynajmniej tak myśle a nie każdy ma prawo znać sie na wszystkim,a ja nie pamietam dokładnie co do czego musiałbym rozebrać wszystko i już bym wiedział.