Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj dotarł do mnie nowiutki Uniden Pro 520 XL. Niestety nie wiem jakim sposobem mogę go podłączyć do zasilania, żeby obejść się bez wtyczki zapalniczki (nie chce by było widać kabel). Proszę o jakis tutorial :-) pozdrawiam

Opublikowano
U siebie (compact) odkręciłem ten plastik w którym jest zamontowane gniazdo zapalniczki i od spodu się do niego podczepiłem, radio mam zamontowane blisko nóg pasażera także kabelek jest krótki i nikomu nie wadzi, nie pamiętam jak w coupe sprawa wygląda z tym demontażem plastików. Jeśli będziesz montował gdzieś po stronie kierowcy to pewnie będzie trzeba odkręcić plastiki pod kierownicą, wyżej pedałów i tam wyszukać miernikiem jakieś przewody grube w których jest cały czas +12V i się podpiąć (chyba że chcesz aby radio się samo wyłączało gdy wyłączasz zapłon to wtedy do innych przewodów, także miernikiem zbadasz które to są.
Opublikowano
rozwiązałem inaczej, podciągłem kabelki do otworu na radio i podpiąłem do tych samych przewodów które zasilają radio i też włącza się razem z zapłonem i radiem. Wystarczyło wyjąć radio, przeciągnąć drut od dołu i jakoś trafić by wyszedł do tego otworu, później do dołu tego druta przyczepić kabelki CB radia i przeciągnąć na górę. Chwila zabawy bezinwazyjnie i żadnych kabelków na wierzchu
  • 2 tygodnie później...