Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Żona oddała auto do myjni i nie zastrzegła żeby nie nabłyszczali kokpitu. :duh:

Miły :twisted: pracownik myjni potraktował deskę sprayem nabłyszczającym. Myslałem że padnę :mad2: Deska wygląda jak w 15-letniej Corsie z autokomisu. Próba ratowania sytuacji szmatkami matującymi niewiele dała, smalec nadal wychodzi na wierzch.

Jutro będę walczył z tym ciepłą wodą, nie wiem czy pomoże, czy będe musiał czekać aż ten tłuszcz wyparuje żeby przywrócić deskę do matowej postaci.

Współczucia, jeżeli nie zejdzie ciepłą wodą spróbuj preparatem niezastąpionym w car detailingu-All Purpose Cleanerem(APC)-rozrobiony w odpowiednim stosunku z wodą bardzo ładnie wyczyści plastiki-nie niszcząc ich-spowoduje jedynie ich wysuszenie-będziesz musiał je czymś odżywić.

Link do APC na allegro: http://moto.allegro.pl/listing.php/search?category=18903&sg=0&string=APC

Adresy sklepów wysyłkowych gdzie można to kupić: CarSPA lub ShowCarShine

W zasadzie jeżeli woda nie zda egzaminu mogę Ci przesłać niewielką ilość APC bo akurat została mi resztka-PW

Opublikowano
Żona oddała auto do myjni i nie zastrzegła żeby nie nabłyszczali kokpitu. :duh:

Miły :twisted: pracownik myjni potraktował deskę sprayem nabłyszczającym. Myslałem że padnę :mad2: Deska wygląda jak w 15-letniej Corsie z autokomisu. Próba ratowania sytuacji szmatkami matującymi niewiele dała, smalec nadal wychodzi na wierzch.

Jutro będę walczył z tym ciepłą wodą, nie wiem czy pomoże, czy będe musiał czekać aż ten tłuszcz wyparuje żeby przywrócić deskę do matowej postaci.

zrobiłam to samo jesienią!! nie przyszło mi nawet do głowy, że będą tak nadgorliwi i zrobią coś ekstra. naklęłam się potwornie, próbowałam wodą ale w sumie niewiele dało. Na pewno możesz przeczekać, w końcu samo zejdzie, ale wtedy przez jakiś czas skoki ciśnienia po wejściu do auta gwarantowane :lol: