Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie dziwna sprawa.kiedy wjade w spora dziure albo na mulde jest ok.problem pojawia sie na malej dziurze albo na kostkach oddzielajacych pasy ruchu.cos zaczyna dzwonic pod autem.autko mam swiezo po przegladzie technicznym pan mechanik wiedzial o problemie i nic nie znalazl.pojechalem do drugiego mechanika ktory zaproponowal mi wyjecie amorka i sprawdzenie lozyska w gornym mocowaniu.pozatym tez nic nie znalazl.glos jakby bylo cos nie dokrecone.o szarpakach moge zapomniec w uk.przyjemnosc z jazdy zaklocona :cry: .na innym forum wyczytalem o podobnym problemie ktory zniknal po wymianie tylnego stabilizatora.u mnie niestety nie pomoglo.dzwoni tylko jak wjade prawa strona auta.nie mam 100% pewnosci ale chyba przednie kolo.bede wdzieczny za wszystkie podpowiedzi
Opublikowano

Może dzwonić osłona tarczy hamulcowej. Jak się poluzuje to czasami brzęczy. Powinno być ją też słychać jak np. mocniej "zamkniesz" drzwi.

U mnie właśnie dzwoni i nie mam kiedy tego przykręcić.

Opublikowano
jutro wjade na rampy i sprawdze .moze cos sie poluzowalo przy skrzyni.najgorsze ze czasami wydaje mi sie ze to tyl czasami tak slychac jak przod.rece opadaja
Opublikowano
pol dnia siedzialem pod autem.nic nie znalazlem.czas uderzyc do nastepnego mechanika.w polsce nie byloby problemu szarpaki i po klopocie.
Opublikowano

Mialem to samo kiedys. Ktos dobrze powiedzial ze to kamyki. Czasem male kamyczki dostaja sie pomiedzy oslone tarczy a zwrotnice i dzwonia jak grzechotka na kazdej dziurze niestety. U mnie to byl jeden ale dawal po dupie zdrowo.

Jak zdejmiesz zacisk i poodkrecasz sruby od oslony tarczy na tyle zeby mozna bylo ja troche poruszac i zlapac wiecej miejsca pomiedzy oslona tarczy a piasta to powinien kamyk wyleciec jak mu troche pomozesz na przyklad grubym przewodem w izolacji. Troche jak przepychanie rury.

Znowu mi ostatnio jakis tam wpadl zreszta i musze powtorzyc operacje.

Powodzenia.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
no i problem prawie rozwiazany.klocki hamulcowe dzwonily.zmienialem niedawno tarcze z klockami przod i tyl.z przodu ten co wchodzi w tloczek mial luz na tych blaszkach ktore go trzymaja w tloczku.dziwne troszke bo sam wymienialem i bylo ok.zrobilem jakies 500 km i zaczelo dzwonic.jeszcze raz kiedys cos tam dzwoni ale w weekend sprawdze wszystkie kola.dzieki za wszystkie podpowiedzi