Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich...

Pytanie moje dotyczy odnośnie tylniego zawiasu w mojej Buni mianowicie chciałem zapytać tych użytkowników którzy wymieniali w swoich autach wszystkie tuleje w sankach tylniego zawiasu. Mam do wymiany 4 jest (o ile sie nie myle najwyżej mnie poprawcie) 7 wiec bez zastanawiania wymieniam raczej wszystkie.

Jakie stosowaliście zamienniki ?

Czy sie opłaca zamiennik czy cena i amortyzacja części są podobne ?

Jakie koszty simerbloków no i robocizna ?

Dzieki Pozdro...

Opublikowano
Ogolnie to kawał roboty, wieć warto stosować orginały lub lemfordera (podobno to wlasnie org) i oczywiscie w komplecie 4 szt (2x2). Przy okazji warto wymienic tulejki pod samym dyfrem (2szt), oraz jedną tuleje mocującą dyfer (nr 9 x1). Sam przymierzam sie do tej roboty, ale przeraża mnie demontaż dyfra

Xdrive

Koder

Opublikowano

u mnie to samo dlatego pytam!

w poniedziałek wymieniam wahacze z tulejami to zrzucę wydech i najpierw sprawdzę podpory wału....

jak po ich wymianie dalej będzie to samo to wymieniam wszystkie 9 tulejek :evil:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

U mnie ostatnio wymieniłem przy wachaczach po 4 na strone i teraz zamiezam z tymi sankami powalczyc.

Objawy to auto jest pod sterowne stuki przy ruszaniu i raz lezy na prawa strone ze palca nie wsadze miedzy koło a błotnik a na drogi dzien np na odwrót. dodam ze koła 215/50R17