Skocz do zawartości

nie ma masy na akumulator w e-39 530d touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuję pomocy.Potrzeba mi rozmieszczenie przewodów masowych.Dzieje sie tak, autko- wszystko chodzi .Gdy po chwili nie ma prądu po włączeniu stacyjki widać lekko świecący się akumulatorek, świeci pulsacyjnie dioda przy skrzyni ( automat). Sprawdzam akumulator nie iskrzy.Wymieniam akumulator to samo? Zostawiam stary.Gdy po chwili wszystko chodzi.Nie wiem ale ,mam wrażenie ,że jak trzasnę dzwiami bagażnikiem poruszam fotelem (zrobie jakies stuki) to co jakiś czas włacza się auto i jest ok.Chce odpalić gaśnie i znowu to samo. Myślę ,że to któraś z mas tylko gdzie szukać przecież tyle ich jest? :mad2: Pomóżcie zgóry dziękuję

Opublikowano

BMW jest uczulone na masy.

Proponuje zajrzeć pod maske są tam po jednej jak i drugiej stronie na błotnikach przykręcone takie czarne kwadraty z brązowymi przewodami. To są masy. Poruszaj, dokręć, popsikaj elektrosolem. W bagarze nad aku też powinno być.