Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,coś ostatnio zaczęło się dziać niedobrego z nawiewem

po jego włączeniu i ustawieniu w odpowiedniej pozycji (góra-ciepłe powietrze,prawo-zimne powietrze na twarz)zaczynają się cyrki, a mianowicie trochę poleci dobrze zimne na twarz,potem sobie zmieni i leci ciepłe na szybę ,po chwili wogóle nic nie leci i pod tapicerką słychać niekiedy takie 2-3 sekundowe ciche stuki.Po wyłączeniu całkowicie nawiewu te stuki są głośniejsze.Gdy naciskam przycisk obiegu wewnętrznego to wogóle zapala się na parę sekund tak jakby nic się nie działo i się wyłącza

klimatyzacje mam wyłączana bo zatarł mi się rok temu kompresor

bmw e-38 95r 730i

jak ktoś ma jakaś rade co zrobić,co może być przyczyna to będę wdzięczny ,bo naprawy w serwisach są na ogół baaaardzo kosztowne :cry2:

Opublikowano
witam , na 90 procent masz uszkodzony panel klimatyzacji ,, a czy wyswietla wszystkie piksele na wyswietlaczu klimatyzacji?? czy brak czesci liczb???,chyba ze masz nie klimatronic tylko zwykla,,, ja mialem to samo w mojej e 38 ,,, czasami nie mozna bylo przelaczyc na inna pozycje wentylator raz dmuchal raz nie, na szybe tez nie reagowal,,, wymienilem i wszystko dziala.... koszt takiego panelu na alegro od 150 do 300 zl,,, w e 38 to standar padajace panele i brak pikseli na zegarach i wyswietlaczu klimatronica...... ja teraz mam problem ze wzmaczniaczem radia radio chodzi ale nie ma glosu,, prawdopodobnie padl mi wzmaczniacz radia i nie wiem jak go ominac lub musze kupic uzywke na allegro:(:(:( moze przerabiales ten problem u siebie i masz jakas wiedze na ten temat????
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ,mam podobny problem w mojej e38 730i , z tym ,że nie mam klimatronika a zwykłe pokrętła i też tutaj na twarz leci zimne przy włączonej klimie a na szybe ciepłe , w górnym ustawieniu pokrętła i też słychać jakieś stuki ,syczenie , itp ,czy ktoś już rozwiązał ten problem? Dzięki
  • 2 tygodnie później...