Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ;)

Mam problem tego typu:

Gdy odpalam zimny silnik >>po nocy<< pracuje nierówno :/ Przy większym dodaniu gazu strzela >>prawdopodobnie w filtr powietrza<< i tak się dzieje do momentu,aż wskazówka od temperatury zejdzie z niebieskiego pola >>wtedy strzały milkną<<. Silnik >>zimny<< do 2.500obr bardzo lekko dławi się i strzela a jak przekroczę tą wartość to czuć jak wskakuje na obroty, strzały cichną, a praca silnika jest bardzo równa, aż miło posłuchać ;) E34 520i M50 '91 bez klimy i gazu..Jakieś propozycję??

Opublikowano
A wtryski , chociaż jakby lały to gorzej by odpalał i raczej strzelał w tłumik.
BMW
Opublikowano
A wtryski , chociaż jakby lały to gorzej by odpalał i raczej strzelał w tłumik.

podejrzewam, że to w filtr powietrza, ale pewności nie mam...nie wiem cz to coś pomoże, ale jak strzela to aż czuje to pod pedałem gazu

Opublikowano

Zacznij sprawdzać od świec, cewek zapłonowych , fajki czy nie są popękane.Jeśli tu jest wszystko dobrze to podepnij pod kompa.

Ja przy swojej bumie też miałem strzały na benzynie, ale strzelało w tłumik przy odpalaniu i okazało się że lały dwa wtryski.

Wcześniej założyłem nowe świece i fajki, a cewki firmy Bremi mają 10 lat , ale są dobre.

BMW
Opublikowano
Podejrzewałem właśnie zapłon i od tego zacznę ;) ale dopiero w weekend..dam znać co i jak