Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam maly problem z m43. A mianowicie po przekreceniu kluczyka silnik w ogole nie kreci wlacza sie tylko wentylator od chlodnicy. Problem pojawil sie po tym jak wymienialem zarowke od podswietlenia zegarka wskazowkowego. Mozliwe,ze moglo dojsc do jakiegos zewrzenia kabelkow przez moja nie uwage ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie.Bardzo prosze o pomoc jesli ktos wie o co chodzi. Jezeli temat juz byl poruszony i zostal rozwiazany to prosze o linka albo odpowiedzi poniewaz bardzo zalezy mi na szybkim uzyskaniu informacji bo jestem w niemzech za niedlugo chce zjechac juz do domu a nie mam sprawnego auta,jest to dla mnie duzy problem poniewaz tutejsi mechanicy strasznie sie cenia i wolne terminy maja odlozone w dalekiej przyszlosci a ja do domu musze wracac za pare dni.
Opublikowano
Masz skrzynię automatyczną, a chyba nie da się zapalić jeżeli biegi nie są na "P". Nie miałem nigdy automatu, więc może się mylę, ale czy przypadkiem czujnik wybranego biegu nie znajduje się w konsoli środkowej? Może coś zruszyłeś przy rozbiórce.
Opublikowano
raczej nie jest to problem bo na "P" mozna przekrecic kluczyk a na innych biegach oprucz "N" kluczyk sie blokuje i nie mozna w ogole go ruszyc. Widze,ze nikt nie mial takiego przypadku ;/ cholera nie wiem co mam zrobic teraz...
Opublikowano

U mnie raz wystąpiła podobna sytuacja,auto po przejechaniu około70 km stało kilka godzin na słońcu.

Po wejściu do samochodu dało się kluczykiem przekręcić stacyjkę,wszystkie wskaźniki i kontrolki się zapaliły natomiast nie dało się odpalić auta.

Nie było nawet odgłosu rozrusznika tak jakby go w ogóle nie było.Na pych natomiast odpalił bez problemu a po zgaszeniu podobna sytuacja z brakiem kręcenia rozrusznika.

Auto postało parę godzin,przyszło ochłodzenie i dość mocne opady deszczu i wtedy rozrusznik pokręcił i beemka odpaliła tak jek zwykle.

Czy mogło to być spowodowane zbyt mocnym nagrzaniem jakiegoś elementu rozruchowego?

Za wszystkie sugestie dziękuję i pozdrawiam.