Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam strasznie wkurzający problem z przesuwającym się cały czas dywanikiem kierowcy w mojej 5. Dywanik ma już ze 2-3 lata ale jest w dobrym stanie i trochę szkoda kupować mi nowy komplet za 400 zł. Czy macie jakieś rozwiązanie, czy zakup nowego oryginalnego dywanika rozwiąże problem (w starym odkleił się rzep od tego plastiku w podłodze). Swoją drogą BMW zastosowało jakieś koszmarne rozwiązanie w e60 (w e39 było super - zatrzask w podłodze).

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam

albi

Opublikowano
jaką taśmę zastosować aby trzymała się materiału ??? znalazłem gdzieś w domu kawałek rzepu z przylepcem ale ma za słaby klej, odkleja się po 2 dniach od podłogi samochodu
Opublikowano
A czy naprawdę musisz mieć oryginalne dywaniki z ASO? Możesz mieć równie dobre zamienniki za koszt około 100-150pln. Komplet z mocowaniami. Na gwint bądź taki pstryczek przesuwny.

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano
Z tego co wiem nie musisz kupować kompletu 4 szt , można kupić np. na sam przód . Ja tak kupowałem na zime gumowe . Z tył w mojej są nóweczki więc bez sensu było kupować komplet .
Opublikowano

1. kupiłem kiedyś do swojej E39 dobre zamienniki na allegro, wszystko było niby ok, gruby welur itd, ale w rzeczywistości to nie było już to samo co oryginał.

2. możesz kupić w ASO sam dywanik kierowcy, choć cena to chyba 1/2 całego kompletu

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Podłączę się pod temat ... mam extra wszystkie dywaniki (gumowe) oryginalne za wyjątkiem tego kierowcy ... są one przyczepione na takim rzepie ... jak usłyszałem cenę w ASO :) to mnie troszkę zgięło ponad 600 PLN (biją na łeb i szyję Mercedesa gdzie kosztują 270 PLN do Eklasy)

Ale - czy spotkał się ktoś na Alledrogo z zamiennikami z rzepem do podłogi ?? No i czy można kupić singla czy potrzeba komplet ?

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
jeśli chodzi o gumowe to można kupić tylko dwa przednie, jeśli chodzi o welurowe to mozna kupić tylko jeden kierowcy. Sprawdze czy nie został mi rzep z zestawu, przypomnij sie w przyszłym tygodniu

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv