Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem, pytałem juz kilka osób lecz żadna nie jest w stanie podać przyczyny moje problemu więc napisze na forum ;) na pewno jest sporo naprawdę znających sie na temacie osób :P

Dobra do rzeczy mój problem z moim cudeńkiem polega na tym iż podczas jazdy dochodzi do mnie dzwięk stukania z tylego prawego koła, (cyk, cyk, cyk) dodam iż częstotliwość tego stukania/cykania zwiększa się wraz z przyspieszaniem, dzwięk staje się słabszy lub całkowicie ustaje podczas wciśnięcia pedału gazu, lecz gdy odpuszczę mu gaz znów zaczyna głośniej stukać, stukanie nasila się również podczas skręcania...

Macie może jakieś pomysły ?

Jeśli macie jeszcze jakieś dodatkowe pytania, piszcie na pewno odpowiem :)

Jeśli zły dział to PRZEPRASZAM i PROSZE O PRZESUNIĘCIE ;)

Pozdrawiam Krzysiek.

Poprawiłem tytuł! Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków i przestrzegać! Nie polega on tylko na wpisaniu modelu, ale i krótkim opisaniu problemu w tytule. Zachęcam do lektury regulaminu. Następnym razem będzie ostrzeżenie! mattiss

Opublikowano
moze to osłony tarczy hamulcowej? hmm albo.. :?:
tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano
A ja bym stawiał na problem w okolicach mostu lub półosi.Czemu??? Ponieważ jak dodajesz gazu to siła może wsprzęgać części i klinować przez co ustaje.W momencie zwalniania nie ma siły ciągu.Gdy skręcasz jedno koło pracuje szybciej przez co może przyśpieszać stukanie/cykanie. Sprawdź również hamulec ręczny,różne cuda się moga dziać jeśli masz tarczobębny .Tyle z mojej strony :wink:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif