Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że od niedzieli jestem nowym właścicielem E30 320i Turing i nie za bardzo miałem czas na przegląd wszystkiego dzisiaj rano to sięzemściło i to bardzo ;( poranna wycieczka do pracy zakończyła się uziemieniem na parkingu :(

Poprzedni właściciel zrobił wyłącznik pompy paliwa i po przełączeniu na LPG odcinało się napięcie na pompkę, niestety wczoraj wieczorem zapomniałem tego zrobic, i dziś rano pod autem miałem z 15L benzynki i kompletnie rozładowany akumulator ( dobrze że nikt niedopałka nie rzucił )

namierzyłem pęknięty wężyk paliwowy do wtryskiwacza rozruchowego i wiem skąd jest wyciek ale czy powinno byc tak że pompka pracuje po wyłączeniu zapłonu ?? no bo raczej wydaje mi się że po przekręceniu zapłonu powinno odcinac napięcie również na pompkę paliwa.....

nie mam innych pomysłów co mogło się stac :(

Nie masz co zrobic kasą ??........

Zostań klientem stacji ASO :)

Opublikowano
Pompa paliwa może sobie pracować nawet gdy silnik zasilany jest LPG (krąży sobie benzyna w kółko). A to że pompa działała na wyłączonym zapłonie to już paranoja, coś poprzedni właściciel po amatorsku na modził z odcinaniem pompy... Albo znaleźć schemat instalacji samochodu i spowrotem doprowadzić to do ładu albo dać auto do elektryka i niech on się męczy.
Opublikowano

Nie dam auta tyka żadnemu partaczowi, niestety w tygodniu pracuje i nie za bardzo mam kiedy położyc się pod auto ale w weekend pozaglądam o co tam chodzi, zastanawia mnie jeszcze od czego jest wężyk idący od listwy wtryskiwaczy pod kolektor ssący, przypuszczam właśnie że to wtryskiwacz rozruchowy ale czy w M20 B20 był taki montowany to nie wiem, natomiast wiem że ten wężyk jest pęknięty i wszystko wyleciało tamtędy to raz a 2 pracowała sobie pompka paliwa aż do wyczerpania akku

ale jakim baranem trzeba byc żeby podłączyc pompkę bezpośrednio do akku :duh: :mad2:

Nie masz co zrobic kasą ??........

Zostań klientem stacji ASO :)