Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem BMW E34 z silnikiem 2.5i. z rocznika 1991.

Mam pytanie odnośnie instalacji gazowej. Czy do tego silnika jest możliwość założenia tańszej instalacji gazowej czy tylko musze założyć droższą sekwencyjną instalcję.

Niestety nie jestem w tym temacie obiegany więc każda pomoc będzie mile widziana :).

Dzieki z góry

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szukaj szukaj, na ten temat były już dziesiątki postów.

A LPG krótko: im mniej wsadzisz, tym więcej potem wydasz.

Kai
Opublikowano

nie radzę instalacji innej niż sekwencja,jak napisał poprzednik im mniej wsadzisz tym wiecej wydasz.

instalacje I , II , i III generacji powodują strzały w silniku, to nie jest niekiedy, strzlić musi. w przypadku takiego strzału widziałem ostatnio łopatki z kolektora wbite do cylindrów silnika w A-4.

poczytaj posty jest ich cała masa.ale jak chcesz mieć silnik pracujący tak jak na benzynie i bez strachu o całość samochodu to tylko sekwencja.do twojego silnika zaczyna się chyba od 3,5 tys.

czasami się mylę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie radzę instalacji innej niż sekwencja,jak napisał poprzednik im mniej wsadzisz tym wiecej wydasz.

instalacje I , II , i III generacji powodują strzały w silniku, to nie jest niekiedy, strzlić musi. w przypadku takiego strzału widziałem ostatnio łopatki z kolektora wbite do cylindrów silnika w A-4.

poczytaj posty jest ich cała masa.ale jak chcesz mieć silnik pracujący tak jak na benzynie i bez strachu o całość samochodu to tylko sekwencja.do twojego silnika zaczyna się chyba od 3,5 tys.

No, a jak zastanawiasz się nad opłacalnością, to zerknij na:

http://www.kudys.wv.pl/lpg.

Kai