Skocz do zawartości

316ti Spod Korka Oleju leci Olej. Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Jaka moze bcy przyczyna ze jak pojezdze troche autem i spojrze pod maske to widac spod korka oleju lekko jakby wylatywal olej na zew...mokre...czy to moze byc wina ze jakis waz ktorym idzie olej jest zapchany i cisnienie wypycha go przez korek??

Na innym forum napisano mi ze to moze byc zapchane jest odpowietrzenie skrzyni korbowej.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL51&mospid=47627&btnr=11_1514&hg=11&fg=15

Nr 1 i 3.

Wczesniej tam mechanik na chwile wyciagal ten wezyk bo cos robil to w srodku z nim widzialem taka musztarda byla..moze cos sie zapchal i dlatego olej wypycha korkiem tez..

Co myslicie o tym? Moze to byc tego wina? Jesli tak czy sam moge latwo ten waz tam wyciagnac i wyczyscic i zawor ?

E46 318D 180KM
Opublikowano
latwo jest wyciagnac odme ? co musze odkrecic aby dojsc do niej ? moze dzis to zrobie lub jutro, ale prosze o pomoc.. jak mam ja wykrecic.
E46 318D 180KM