Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem szczęśliwym posiadaczem E36 ze starym modelem klimatyzacji. Czy ktoś mógł by mi powiedzieć gdzie mogę ją nabić bez jej wymiany na nową? Najlepiej w kuj-pom, pow Świecki. :search:

Poprawiłem tytuł! Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków i przestrzegać! Zachęcam do lektury regulaminu. Następnym razem będzie ostrzeżenie! mattiss

Opublikowano

nie bardzo rozumiem, co masz na myśli stary model klimatyzacji?? co ci chcą wymieniać??

ja mam e36 (z jaką klimatyzacją szczerze powiem nie mam pojęcia) z manualną klimatyzacją i bez problemu każda firma obsługująca klimatyzacje samochodowe może to napełnić.

http://mlodzi.pl/auto.jpg
Opublikowano

Kolega ma pewnie czynnik chłodzący R12 a nie R134a

podobno są jeszcze firmy które nabijają tym czynnikiem

są też specjalne komplety naprawcze do starszych klim

trzeba wymienić uszczelki gumowe

Opublikowano
Nabijanie R12 jest nielegalne, ale podobno niektóre firmy zajmujące się naprawą lodówek dysponują jeszcze starymi zapasami. Trzeba wymienić wszystkie oringi i sprężerkę. Będziesz mógł wtedy bez problemu wszędzie nabić R134.