Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wczoraj w nocy oświetlenie zegarów i wnętrza podczas jazdy zaczynało świecić coraz słabiej aż zrobiło się całkowicie czarno od czego zacząć szukać przyczyny i co mogło się stać
Opublikowano

zaczalbym od sprawdzenia bezpiecznikow, jak sa ok to prawdopodobnie gdzies obluzowal sie przewod w wiazce lub jakies zwarcie, u mnie przez zwarcie w klapie bagaznika wyjaralo sie cale oswietlenie wnetrza, skrzynka bezpiecznikowa i kilka punktów na zewnatrz m.in. swiatla postoju, stop i wsteczny

Proponuje dostac sie do ktoregokolwiek zacisku w lampce i sprawdzic czy napiecie dochodzi

Opublikowano
bezpieczniki są całe do tego zapaliła sie kontrolka abs jak bede mial chwile to bede szukać tym bardziej ta bmka to swieży zakup dopiero tydzien minął mam nadzieje ze nic wiecej dziać sie nie będzie
Opublikowano
u mnie przez zwarcie w klapie bagaznika wyjaralo sie cale oswietlenie wnetrza, skrzynka bezpiecznikowa i kilka punktów na zewnatrz m.in. swiatla postoju, stop i wsteczny

Proponuje dostac sie do ktoregokolwiek zacisku w lampce i sprawdzic czy napiecie dochodzi

Mialem ten sam problem :x

kolego sprawdz sobie przewody pod tylna kanapa po stronie kirerowcy mi tam sie kabelki skleily i mialem caly czas podswietlenie w kabinie lub po calej wiazce patrz POZDRAWIAM

Opublikowano
poprowadziłem dziś przewód od jednej lampy do drugiej i wróciło oświetlenie w wolnej chwili poszukam przyczyny braku odpowiedniego napięcia na żarówce pozycji przewody wszystkie wyglądają na całe
Opublikowano
patrzyłem wyglądają dobrze

ale sprawdziles tą zewnetrzna izolacje czy ja rozwijales i sprawdzales pod nia. Przewody lubia sie tam ze starosci zalamywac i kruszec a zewnetrzna parciana izolacja wyglada ok a to tylko zludzenie ze nie ma zwarca.

Proponuje szybko zlokalizowac zwarcie bo u mnie skonczylo sie ty wyjaraniem calej skrzynki bezpiecznikowej i dosyc kosztowna wymiana czesci instalacji

Opublikowano
No wlasnie u mnie tez zaczely ladnie wygladac dopoki nie zaczelo sie samo auto zamykac po otwarciu klapy a pozniej to juz reszta sie sama zaczela komplikowac naszczescie u mnie tak jak u kolegi wyzej nie bylo czyli smazone przewody nie doszly do skrzynki