Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Bardzo proszę o pomoc. Założyłem instalacje gazową i pojawił się problem - obroty falują , spadają do 400 ogólnie autko źle pracuje na lpg i pb , przed założeniem instalacji było wszystko ok. Pojechałem na kompa żeby sprawdzić prace silnika i tu pojawił się problem !! Elektryk podpioł kompa i wyskoczył mu błąd składu mieszanki (jest poza zakresem komputera z auta) i innych danych z silnika nie umiał odczytać . Poszedł po drugiego laptopa i wpinał się już inaczej (wkładał kabelki do wtyczki pod kompa z auta) Stwierdził iż gazownik tak namieszał że nie da się odczytać danych z silnika (wyskakiwał error) odczytał poduszke , abs , klime a z silnika nic !!!! I teraz moje pytanie czy jest to możliwe że gazownik tak namieszał że nie idzie odczytac danychz silnika ??? I czy przez port usb idzie odczytać błedy ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do Twojego auta raczej ADS i DIS. Czym chciał odczytać błędy, jakim programem ??
Krzysztof
Opublikowano
Najpierw odczytywał nie wiem jakim ale odczytał błąd składu mieszanki , nie umiał skasować tego błędu i sprawdzić danych z silnika a potem inpą . W inpie wszystko umiał odczytać (abs,klime.poduszke) oprócz danych z silnika .