Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich serdecznie.

Jestem nowy na forum, jeszcze nie mam swojej bety natomiast mam sporo pytan;) Postanowiłem założyć nowy temat zeby wszystko było w jednym miejscu. Od dłuższego czasu myśle nad kupnem e46. Interesuje mnie tylko i wyłącznie manual i silnik od 2,5 (od 323) w Aucie w założeniu ma sie pojawić instalacja LPG stąd temat tutaj. I teraz pytania:

1) Ktorą wersje silnikową wybrać- która najlepiej chodzi na gazie?

2) Czy szukać wersji juz po lifcie czy np 328 to lepsza opcja pod gaz?

3) Co najczęściej psuje sie w autach przed liftem?, co poprawili po lifcie?

4) Jaka jest ogólna awaryjność tego auta?

5) Jakie jest realne spalanie auta w poszczególnej wersji? Chodzi głonie o róznice w spalaniu

6) Jaki jest koszt instalacji (dobrej i bezproblemowej) i czy zna ktoś jakiś dobry zakład w Lubelskim zakładający profesjonalnie gaz?

7) Czy warto kupić auto z założona juz instalką czy lepiej samemu zakładać?

8) Czy warto interesować sie samochodem z napędem na 4 koła jak to wpływa na eksploatacje i spalanie?

Choć bardziej podoba mi sie e46 i nie potrzebuje wiekszego auta to biore też pod uwage e39 jeśli byłaby znacząco lepsza.

Bardzo prosze o wypowiedzi osoby które mają LPG w której kolwiek z wersji.

Dziekuje za wpisy i pozdrawiam

Opublikowano
no właśnie nie jest to tak oczywiste jak mówisz. Wolałbym aby ktoś kto sie zna gruntownie odpowiedział tu na postawione pytania, myśle ze taki temat komuś jeszcze sie przyda;)
Opublikowano
Wątpie aczkolwiek nie do konca :) ze ktos Ci da dokładne odpowiedzi na te pytania :) ale kto wie moze komus sie nudzi i za Ciebie przeszuka forum i odpowie :)

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano
Witaj.Jeśli chcesz znać odpowiedź na te pytania to zapraszam do siebie do warsztatu.Pogadamy,będziesz mógł sobie obejrzeć jak wygląda dobra inst. gazowa, gdyż mamy w firmie na stanie zagazowane E36 2,5 E39 2,5 (523 N54) e60 545.Nie namawiam że musisz akurat zagazować auto u mnie ale na pewno coś więcej się dowiesz i porozmawiasz ze świrami od BMW (bo jest nas trzech upośledzonych na tym punkcie) :D Jeśli chcesz kontakt to zapraszam na priv.