Skocz do zawartości

e46 którą wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich serdecznie.

Jestem nowy na forum, jeszcze nie mam swojej bety natomiast mam sporo pytan;) Postanowiłem założyć nowy temat zeby wszystko było w jednym miejscu. Od dłuższego czasu myśle nad kupnem e46. Interesuje mnie tylko i wyłącznie manual i silnik od 2,5 (od 323) w Aucie w założeniu ma sie pojawić instalacja LPG stąd temat tutaj. I teraz pytania:

1) Ktorą wersje silnikową wybrać- która najlepiej chodzi na gazie?

2) Czy szukać wersji juz po lifcie czy np 328 to lepsza opcja pod gaz?

3) Co najczęściej psuje sie w autach przed liftem?, co poprawili po lifcie?

4) Jaka jest ogólna awaryjność tego auta?

5) Jakie jest realne spalanie auta w poszczególnej wersji? Chodzi głonie o róznice w spalaniu

6) Jaki jest koszt instalacji (dobrej i bezproblemowej) i czy zna ktoś jakiś dobry zakład w Lubelskim zakładający profesjonalnie gaz?

7) Czy warto kupić auto z założona juz instalką czy lepiej samemu zakładać?

8) Czy warto interesować sie samochodem z napędem na 4 koła jak to wpływa na eksploatacje i spalanie?

Choć bardziej podoba mi sie e46 i nie potrzebuje wiekszego auta to biore też pod uwage e39 jeśli byłaby znacząco lepsza.

Bardzo prosze o wypowiedzi osoby które mają LPG w której kolwiek z wersji.

Dziekuje za wpisy i pozdrawiam

Opublikowano
Troche czasu i wszystko na forum znajdzesz :)

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano
  • Autor
no właśnie nie jest to tak oczywiste jak mówisz. Wolałbym aby ktoś kto sie zna gruntownie odpowiedział tu na postawione pytania, myśle ze taki temat komuś jeszcze sie przyda;)
Opublikowano
Wątpie aczkolwiek nie do konca :) ze ktos Ci da dokładne odpowiedzi na te pytania :) ale kto wie moze komus sie nudzi i za Ciebie przeszuka forum i odpowie :)

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano
Witaj.Jeśli chcesz znać odpowiedź na te pytania to zapraszam do siebie do warsztatu.Pogadamy,będziesz mógł sobie obejrzeć jak wygląda dobra inst. gazowa, gdyż mamy w firmie na stanie zagazowane E36 2,5 E39 2,5 (523 N54) e60 545.Nie namawiam że musisz akurat zagazować auto u mnie ale na pewno coś więcej się dowiesz i porozmawiasz ze świrami od BMW (bo jest nas trzech upośledzonych na tym punkcie) :D Jeśli chcesz kontakt to zapraszam na priv.