Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę mi powiedzieć czy taka kompresja jest ok jeśli chodzi o silnik 1.6 m43 ,badane na ciepłym silniku

1 cylinder 14

2cylinder13,5

3cylinder 14

4 cylinder14

Opublikowano
właśnie mam objawy niestety, falują obroty brak mocy , jak wchodzi na obroty to tak choćby przerywał , wymieniłem kable nic , filtr powietrza nic, sprawdzałem świece nic, już nie wiem co zrobić , wymieniałem w między czasie przepływomierz ,sondę lambda , krokowy choć nie wiem czy ten nowy jest sprawny, byłem na kompie to tylko wykazało tą sondę wymieniłem i nic dalej to samo , sprawdzałem przewody doprowadzające powietrze są ok, a i jeszcze z 2 razy wymieniałem pompe paliwa tylko że na jakiejś marnej jakości , bo w serwisie bmw usłyszałem cenę zaporową :) do wymiany chyba został tylko komputer i czujniki od wałka rozrządu i wału korbowego i pół auta będzie nowe. I do tego wszystkiego pali po 14-16 litrów :(
Opublikowano
Kompresja idealna prawie wiec to nie problem spruboj na livedata sprawdzic co sie dzieje

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Na zywo podawane informacje z silnika :D inaczej diagnstyka podczas jazdy

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D