Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Jestem posiadaczem E39 530d touring z 2000 roku. Niby jest z nią wszystko pięknie i ładnie tylko denerwuje mnie twardość tylnego zawieszenia. Dadam że niestety mam NIVO. Auto jest cholernie twarde i potrafi niźle stukać na wybojach (opony 225/55/16). Ostatnio pojechałem w trasę z 5 osobami i bagażem i przy takim obciążeniu auto stało się bardziej komfortowe. Twarde jest tylko jak jeździ się na pusto. Mam pytanie czy istnieje jakaś regulacja twardości tylnego zawieszenia? (np. tak jak w mercedesach)

pozdrawiam

Opublikowano
W INPA widziałem możliwość regulacji tylnego zawieszenia, ale nie wiem czy to będzie miało coś wspólnego z twardością...
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
W INPA widziałem możliwość regulacji tylnego zawieszenia, ale nie wiem czy to będzie miało coś wspólnego z twardością...

Ale to chyba tylko chodzi o wypoziomowanie zawiechy tylnej żeby auto stało równo.