Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę wymienić klocki przednie w moim 520d (pierwsza zmiana, przebieg 32.000 km - iDrive pokazuje jeszcze 12.000 km do wymiany ale piszczą coraz głośniej). Planuję zakup klocków firmy Jurid (czyli kładzionych chyba na 1. montaż) ze strony http://www.czescidobmw.pl -> koszt 354,78 zł. Zadzwoniłem kontrolnie do ASO w Łodzi i te same klocki firmy Jurid (ten sam numer katalogowy - czyli ten sam produkt) kosztują w ASO 706,09 zł.

Pytam - skąd taka różnica w cenie ??? Miły Pan mówi, że to nie są te same klocki :duh: i z klocków kupionych poza ASO (klocków tej samej firmy !!!) będę niezadowolony bo nie mają homologacji BMW. Ale na pocieszenie powiedział mi, że jak spokojnie jeżdżę to mogę zakładać ale pewnie bardzo szybko się zużyją.

Postanowiłem się z Wami podzielić rewelacjami z ASO i skłaniam się do zakupu klocków przez internet (oczywiście z nowym czujnikiem) :D :D :D

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

Opublikowano
Muszę wymienić klocki przednie w moim 520d (pierwsza zmiana, przebieg 32.000 km - iDrive pokazuje jeszcze 12.000 km do wymiany ale piszczą coraz głośniej). Planuję zakup klocków firmy Jurid (czyli kładzionych chyba na 1. montaż) ze strony http://www.czescidobmw.pl -> koszt 354,78 zł. Zadzwoniłem kontrolnie do ASO w Łodzi i te same klocki firmy Jurid (ten sam numer katalogowy - czyli ten sam produkt) kosztują w ASO 706,09 zł.

Pytam - skąd taka różnica w cenie ??? Miły Pan mówi, że to nie są te same klocki :duh: i z klocków kupionych poza ASO (klocków tej samej firmy !!!) będę niezadowolony bo nie mają homologacji BMW. Ale na pocieszenie powiedział mi, że jak spokojnie jeżdżę to mogę zakładać ale pewnie bardzo szybko się zużyją.

Postanowiłem się z Wami podzielić rewelacjami z ASO i skłaniam

się do zakupu klocków przez internet (oczywiście z nowym czujnikiem) :D :D :D

podobno te oryginalne maja inna "mieszanke" i rzeczywiscie sa trwalsze

pozdrawiam Konrad
Opublikowano
Klocki Jurid i Textar z dobrego źródła to bardzo dobre klocki na trwałość których nie powinieneś narzekać. Zamontowałem nowe tarcze jakiś rok temu i klocki Textara, teraz po roku i ok 35 kkm tarcza zużyła sie w 3/5 i klocki też mniej więcej w połowie. Czyli nie jest tak, ze zużywają sie w chwilę. Jeśli jeżdzisz normalnie to często klocki starczą na tyle co tarcza. U mnie to ok 60-70 kkm. Jesli masz auto już po gwarancji to smiało bierz Juridy lub Textary. W Łodzi kupisz je w sklepie M i J na Długosza (róg Włókniarzy), zawsze tam sie zaopatruje. Powinny kosztowac ok 250-300 PLN. Cena w ASO 700 PLN to dla mnie nieporozumienie. Osobiście nie widze zauważalnej różnicy między klockami Ori a bardzo dobrymi zamiennikami.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv