Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A wiec dzisiaj zauważyłem ze nie pali mi sie jeden halogen główkowałem przed garazem chyba z godzine jak dostac sie do zarowki i nic nie mogłem wskorac :| Moze juz ktos z was miał podobny problem i wymieniał ten element dodam ze ze jest to zwykła e39 po FL bez M-pakietu.
Opublikowano
Zdejmij małe nadkole. Te z przodu koła. Dwie lub 3 śróbki i wysuwa się je w strone koła. Dostęp idealny.
Opublikowano

Ja wolę wymontować sam halogen, nie trzeba walczyć z nadkolem i się niepotrzebnie babrać w błocie, piachu i małych zwierzętach;-)

Wystarczy wyjąć kawałek plastiku wkoło halogenu i odkręcić jedną czy dwie śrubki = halogen mamy w rękach.

Opublikowano
Ja wolę wymontować sam halogen, nie trzeba walczyć z nadkolem i się niepotrzebnie babrać w błocie, piachu i małych zwierzętach;-)

Wystarczy wyjąć kawałek plastiku wkoło halogenu i odkręcić jedną czy wie śrubki i halogen mamy w rękach.

Czyli zasada demontażu tak jak u mnie w m-pakowych. Ramka dookoła halogenu trzyma się na takich bocznych ząbkach. Lekko ją ściskasz, wyczepiasz z ząbków trzymających do zderzaka, odkręcasz JEDNĄ śrubkę na której trzyma się halogen, po jej odkręceniu halogen wysuwa się do przodu i masz wszystko na wierzchu.

Pzdr.

• 9 lat później...
Opublikowano

Co do halogenów to jest na prawdę prosta sprawa i zaledwie zajmuje to 5 minut ... tutaj proszę jest filmik który na pewno pomoże