Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!!

potrzebna mi jest szybka pomoc .

a więc przełożyłem silnik iS do drugiej budy która była w lepszym stanie i też wcześniej m,był w niej ten sam silnik tylko że padł....:D

przełożyłem sobie również skrzynie wał i ogólnie część części mechanicznych...

samochód nie odpala :

- dostaje paliwo

-iskra jest na wszystkich świecach

no a mimo to słychać jak odpala tylko jeden cylinder

świeca nr 1. ta od rozrządu pali reszta zalana

wczoraj silnik odpalił jednak pompka paliwa była podpieta do aku. ponieważ nie wiedziałem ze napięcie na pompkę idzie dopiero po rozruchu....

ale chodzi mi o to ze dzisiaj nic nie ruszyło. zmieniałem przekaźniki i tez nic czy jest możliwość aby przekaźniki sie nie masowały szczególnie te przy podszybiu.... a pytam sie dlatego ze w pewnym momencie poruszałem wiązką pod tym przekaźnikami i zaczęły sie załączać i wyłączać.

Czy przekaźnik na środku te 3 uruchamiają jakiś przekaźnik w skrzynce bezpieczników ???? jednak jak dokręciłem wtyczkę obok przestało klikać .....

HELP!!!!

no wiec pisze dalej .

zmienilem czujnik walka roz. czujnik polozenia walu z innego silnika i odpala elegancko tylko na odpietej przeplywce.

jak podepne jaka kolwiek zaraz go zalewa. nie rozumiem tego czy zle sobie paliwo podaje ..... no na to by wychodzilo...na odpietej zczytuje sobie mapy z dme. zmienialem tez sterownik ale problem wciaz pozostaje ...

a dwa dni temu odpalil po zmianie silnika elegancko..... i po nocy sie obrazil

jakies pomysly

Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
Opublikowano

ok prosze o szybką odpowiedz . wiem chyba gdzie był mój bład

przelutowana była wiązka dziesięciu kabli 5 do przepływki , 3 do tps , 2 do zaworu przy puszce oparów . do tps jest 1 brązowy i do zaworku tez 1 brązowy . były pomylone na początku . jakie napiecia są w tych kablach ?? który wysyła impuls do ecu a który odbiera czy może obydwa dzaiałają w jedną strone??? jakie tam jest napiecie ?? i czy możliwe by było żeby spalić sterownik Yo!!!

od jakiego innego motoru bedzie pasowac ecu do mojego???

jak były źle podpiete kable to na komputerze pokazało błąd wiazki przepustnicy, teraz po przelutowaniu pokazuje bład wiązki przepływomierza jednak sprawdziłem kable wszystkie od wtyku do ecu po wtyk do przepływki itp.

Opublikowano
Troszke się pogubilem w twojej relacji zdarzen ( nie jestem glina) bo najpierw iszesz ze buda w ktore wlozyles serce miala ten sam motor....wiec pytanie...po jaka choler....kombinacja w kablach? zapnij sterownik od tego silnika bo z opisu nie wynika ze byl zmienony
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano

kolego starą wiązką do przepływki, między nią a plastikową osłona pod kolektorem ,gdy sie poruszało skakały obroty , silnik gasł lub inne jakieś dziwne wariacje miały miejsce (w mojej poprzedniej bestii) W tym czasie miałem już tą drugą budę(tą do której teraz włozyłem silnik) wyciąłem z niej te kable(te same 10 kabli do przepływki ,tps ,opar) bo jak głupi nie chciałem przekładać od razu motoru bo żal mi było na opłaty (z którymi mi się nie śpieszyło i wiem co może mi za to grozić. ok?)..............no i gdy wkładałem silnik musiałem z powrotem przelutować tą wiązkę.zanim przykręciłem wał, i rurę odpaliłem samochód z całym osprzętem i hulał aż miło tylko, że głośno :D po poskładaniu wszystkiego kaput....potem były jeszcze raz lutowane te kable brązowe przez co był błąd ale już jest ok (każda końcówka kabla ma obieg do odpowiedniego pinu we wtyczce sterownika)...zapiąłem dzisiaj komputer od m42 (te same numery , końcówka 075) i sytuacja wygląda ......... :mad2: :mad2: :mad2: tak samo..... :mlotek:

brak mi juz pomysłów!!!

jeżeli ktoś może to proszę bardzo na odpowiedź na mój wcześniejszy post

najprościej wytłumacze to tak : Wpinam dziesięć różnych przepływek(o tych samych numerach) i samochód zdycha ... czyli jak??? sznurek dla mnie czy 5l. na bude i zapałki???