Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.Mam BMW e36 z 1992 roku na gazie BRC silnik 1.8 M40.Mój problem polega na tym,że po przekroczeniu 4 tys obrotów silnik na benzynie zaczyna przebierać(tak jakby palił na 3 cylindry) a natomiast na gazie wali w filtr(aż urwało mi zapięcie filtra powietrza) co ciekawe to jest zawsze jak przekroczę magiczne 4 tys.na niższych obrotach silnik chodzi dobrze.czasami jak jest zimny to obroty spadają,ale jak już złapie temperaturę to stabilizuje sie.gdy wymieniałem olej,mechanik powiedział mi,że jest błąd przepływomierza? czy to może być tylko to??? czytałem,że starsze BMW w przepływomierzu mają klapkę,która może sie zacinać,ale u mnie jest lużna.kable , świece zmieniałem 6 miesięcy temu. może jakiś czujnik??? wcześniej nie było problemu powyżej 5 tys/obrotów (więcej nie próbowałem.)teraz jest problem,bo nie moge przekroczyć 130 km/h ,bo albo silnik przerywa(na benzynie-ale dalej sie rozpędza) albo strzela na gazie ???? może ktoś maił cos takiego ?????

Proszę o pomoc i z góry dziękuje!!!

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę dodać, jaki to konkretnie model! 316i??318i??? Proszę zapoznać się ze sposobem tytułowania tematów właściwym dla tego działu! Do przeczytania jest on jako ogłoszenie na górze działu E36. Następnym razem będzie ostrzeżenie. I na litość boską proszę się zaznajomić z WYSZUKIWARKĄ!!! mattiss

Edytowane przez Rafi1355
Opublikowano

Wytarty wałek rozrządu ? Podobno standard w M40 ?

Poszukaj na forum, było o tym wielokrotnie, przyczyna to duuży przebieg i kiepski olej lub rzadkie wymiany oleju.

Opublikowano
mam bardzo podobny problem tyle ze sytuacja zaczyna sie od 4.8 tys a woz nie idzie wiecej niz 160-170 ( w sumie na razie mi to nie przeszkadza). U mechanika powiedziano mi ze to problem zwezki na przeplywomierzu i ze tak bedzie dopuki gazu nie wywale. z tego co czytam to u Ciebie było wczesniej wszystko ok wiec jak znajdziesz rozwiazanie to wyslij pm z checia sie zapoznam.
Opublikowano
Poszukaj na forum sam opisywałem ten temat bo miałem ten sam problem
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
  • 1 miesiąc temu...