Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Forumowiczów

Od jakiegoś czasu mam problem jak w temacie - wskaźnik pokazuje wszelkie możliwe stany niezależnie od tego ile paliwa znajduje się w baku, bywa także tak że pokazuje stan właściwy przez jakis okres a potem znowu wariuje. Proszę o podpowiedź od czego zacząć poszukiwania usterki. W kilku postach czytałem że prawdopodobnie jest to popsuty czujnik poziomu paliwa ale nie wiem jak się do niego dostać i potem ewentualnie wymienić.

pozdrawiam

GS

E36 '98 1.8i touring

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę zapoznać się ze sposobem tytułowania tematów właściwym dla tego działu! Do przeczytania jest on jako ogłoszenie na górze działu E36. mattiss

Opublikowano

Hej

Wskaźniki poziomu paliwa są dwa :) przynajmniej u mnie... Obyda znajdują się pod tylnią kanapą ;) jeden jest z pompą po prawj stronie(za pasażerem) a drugi jest sam za kierowcą i one razem współpracują. wyślę, że możesz tam zacząć poszukiwania... spróbować wytrzeć styki, dopchnąć kable itd.

Opublikowano

Witam

dzięki za odpowiedź, a czy te dwa czujniki poziomu są takie same czy różne?

pozdrawiam

GS