Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałbym się dowiedzieć czy macie pojecie ile by kosztowałaby mnie instalacja gazowa do mojej E39 2.0i, w moim mieście kolesie nie schodzą poza 5 tys. zł za sekwencyjny gaz. Powiedzieli też nie można założyć normalnego gazu, bo mam plastikowy kolektor a słyszałem inne opinie. Jak ktoś jest zorientowany to proszę o odpowiedz.
Opublikowano

Witam

Nie wierz we wszystko co mowia ci monterzy gazu bo oni chca zawsze wcisnac drozsza instalacje. Mnie tak zlapali namowili na sekwencje do e34 525i bo niby plastikowy kolektor moze rozwalic i wogole nie bedzie chodzic. Zalozyli; mialo nie strzelac bo przeciez sekwencja nie strzela. Co sie okazalo ze czesto ze skrzyzowania ruszyc nie moglem bo spod maski lecialy ladne serie strzalow jak z karabinu maszynowego. Jezdzilem do nich regolarnie i grzebali mi cos tam i ustawiali i swiece do wymiany potem te fajki(czy jak one sie tam zwa) co ida od cewek do swiec to jeszcze moja kieszen wytrzymala ale jak powiedzial zeby wymienic cewki zaplonowe to juz przegial. Wreszcie rozlozyl rece i powiedzial ze tak ma byc i on juz nic nie zrobi. Problem zostal tylko troche sie rozchodzil i juz tak nie strzela ale mial palic tyle samo gazu co bezyny i mial isc tak samo jak na bezynie; niestety tez sie zawiodlem bo pali duzo wiecej i jest zmulony. Kumpel mial 520 tez z plastikowym kolektorem zalozyl zwykla instalacje za 1700zl i lepiej mu chodzila niz moja za 4500. Mam jeszcze mazde xedos9 tez 2,5 l gazownicy mowili ze to wogole nie bedzie jezdzilo na zwyklej zeby wybic to sobie z glowy tlumaczyli cos fachowo ze te silniki cos maja z walkami rozrzadu cos z zaworami i takie tam. Jest zwykla i bardzo dobrze chodzi tylko strzeli czasem jak na dwojce chce gume spalic. To za tyle roznicy w cenie tych instalacji to na wariactwa moge na bezynke przerzucic.

Napewno nie jest tak w kazdym przypadku ale akurat mi sie to zdarzylo.

Jest jeszcze calkiem proste wytlumaczenie ze facet nie zna sie dobrze na instalacjach tego typu i nie umie jej ustawic albo jakis kijowy program ma czy cos. Jak wybierzesz zaklad gdzie maja Ci montowac ten gaz to lepiej dobrze sie popytac innych klientow co tam zakladali czy ci ludzie maja pojecie o robocie czy potrafia tylko partaczyc. Nie spiesz sie z zakladaniem gazu, wyczaj najpierw dobry zaklad to dobrze na tym wyjdziesz.

Pozdrawiam i zycze przyjemnej jazdy (na gazie)

Czesc

Opublikowano
Ja właśnie słyszałem, że teraz montują jakieś zawory bezpieczeństwa na plastikowym kolektorze i podczas strzału ten zawór się otwiera i kolektor i przepływomierz są bezpieczne. Ale po wizycie w zakładzie gdzie montują gaz koleś mi powiedział, że ten zawór nic nie da, teraz nie wiem czy chce zarobić wkładając mi droższą instalacje czy ma racje. Jeśli ktoś ma jakieś pojecie na ten temat to proszę o pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja właśnie słyszałem, że teraz montują jakieś zawory bezpieczeństwa na plastikowym kolektorze i podczas strzału ten zawór się otwiera i kolektor i przepływomierz są bezpieczne. Ale po wizycie w zakładzie gdzie montują gaz koleś mi powiedział, że ten zawór nic nie da, teraz nie wiem czy chce zarobić wkładając mi droższą instalacje czy ma racje. Jeśli ktoś ma jakieś pojecie na ten temat to proszę o pomoc.

Jeden raz na sto zawór bezpieczeństwa zdąży się odworzyć szybciej niż zniszczony zostanie przepływomierz. Te zawory to tylko tak dla własnego usprawiedliwienia montują.

Nie dajcie się dymać chłopaki. Dobrze założona i wyregulowana sekwencja ma rzeczywiście chodzić, jak na Pb i KONIEC.

Jak cię Zerwi tak zrobili... jest rzecznik konsumentów, niech zwracają kasę i już, dałeś się zrobić i tyle.

Kai
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
JA ZAŁOŻYŁEM DO SWOJEJ BEMKI ZWYKŁY GAZ I PUKI CO TO ZADNYCH PROBLEMÓW Z SZCZAŁAMI NIE MAM ,ODPUKAC ALE Z MOCĄ CIENIUTKO GDYBYM MIAŁ TERAZ WYBIERAĆ TO ZDECYDOWANIE SEKFĘCIA. POZDRAWIAM
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam

Nie wierz we wszystko co mowia ci monterzy gazu bo oni chca zawsze wcisnac drozsza instalacje. mialo nie strzelac bo przeciez sekwencja nie strzela. Czesc

chłopie może ty niemasz wogule sekwencji??

sprawdz to, prawie sie nie zdarza aby sekwencja strzelała,a jak juz to sporadycznie i to raz na ruski rok!!!!!!

a skoro już to napewno montażu dokonał człowiek który niemiał pojecia i zwalił coś na 100%.

po 2 rozumowanie takie ze instalacja II generacji jest lepsza niż IV pozostawia wiele do myslenia o człowieku i o jego wiadomościach w tej dziedzinie!

Opublikowano
Chciałbym się dowiedzieć czy macie pojecie ile by kosztowałaby mnie instalacja gazowa do mojej E39 2.0i, w moim mieście kolesie nie schodzą poza 5 tys. zł za sekwencyjny gaz. Powiedzieli też nie można założyć normalnego gazu, bo mam plastikowy kolektor a słyszałem inne opinie. Jak ktoś jest zorientowany to proszę o odpowiedz.
powiem ci tak ja montuje sam gaz mambm3e34 525i 24v z e zwykla instalacja i nie strzela zadnych klap mam na to sposób swoj patent a inni niech montuja sobie sekwencje bmw nie lubi gazu a mozna je oszukac moje gg jak chcesz pogadac to 4848751 maciej
Opublikowano

powiem ci tak ja montuje sam gaz mambm3e34 525i 24v z e zwykla instalacja i nie strzela zadnych klap mam na to sposób swoj patent a inni niech montuja sobie sekwencje bmw nie lubi gazu a mozna je oszukac moje gg jak chcesz pogadac to 4848751 maciej
sluchajcie posiadam troche czesci do e30 blachy elementy silnika oraz vanosa na czesci 2000 24v muj tel to 506233164