Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiedziałem w jakiej dziedzinie temat "powiesić" - jeśli popełniłem gafę to przepraszam,

Doradźcie proszę jaki podnośnik najlepiej kupić do E46 ? (taki domowy oprócz tego z bagażnika)

chodzi o taką żabę hydrauliczną: http://allegro.pl/show_item.php?item=1100347204

(aby np. szybko koła przerzucić na zimowe bez wysiłku ;-)

moja niewiedza polega na tym, iż E46 ma takie specyficzne profile pod podnośnik i nie wiem jak ten w/w będzie pasował, a może należy dokupić jakieś gumy do tego przystosowane pod profile w E46 ?

BMW X3 3.0d LCI

było:

BMW 3 E46 330d - ten silnik to poezja !

Audi A6 quattro 2.5 TDI- silnik specjalnej troski

Audi A4 1.8 Turbo 200 PS.., b.mile wspominam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na pewno podnośnik musi mieć zdejmowany "kielich" , ponieważ często gęsto nie da się go podsunąć pod gumę na progu. Po zdemontowaniu jakoś wchodzi.

Podnosniki na allegro są bardzo do siebie podobne. Ja używam "żaby" 3 tonowej i jest ona znacznie niższa niż mniejsze podnośnik1.5-2 tony.

Jeśli chcesz podnośnik przetestowany na BMW to wal na PRIV-a, mogę pomóc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kupiłem taki 2T jakiś "wzmacniany", niby lepiej wykonany bo oprócz E46 trzeba też czasami X5 podnieść. Fakt jest taki, że ten u mnie wchodzi na styk. Przewagą tego 2T nad 3T są mniejsze wymiary, łatwiej nim operować no i nie waży 30kg, a coś koło 10kg. Długo przebierałem w ofertach bo zastanawiałem się nad 2,5T-3T ale uznałem, że to przesada. Taki 2T można już kupić za 60zł ale takiemu chyba bym nie zawierzył za bardzo, ten co znalazłem gdzieś w Raciborzu kosztował coś koło 100zł i wygląda troche pewniej.
Opublikowano
Ja kupiłem taki 2T jakiś "wzmacniany", niby lepiej wykonany bo oprócz E46 trzeba też czasami X5 podnieść. Fakt jest taki, że ten u mnie wchodzi na styk. Przewagą tego 2T nad 3T są mniejsze wymiary, łatwiej nim operować no i nie waży 30kg, a coś koło 10kg. Długo przebierałem w ofertach bo zastanawiałem się nad 2,5T-3T ale uznałem, że to przesada. Taki 2T można już kupić za 60zł ale takiemu chyba bym nie zawierzył za bardzo, ten co znalazłem gdzieś w Raciborzu kosztował coś koło 100zł i wygląda troche pewniej.

a stosujesz jakieś gumy na ten podnośnik ?

czy po prostu metalowa część podnośnika pod profil w E46 i jest ok ?

BMW X3 3.0d LCI

było:

BMW 3 E46 330d - ten silnik to poezja !

Audi A6 quattro 2.5 TDI- silnik specjalnej troski

Audi A4 1.8 Turbo 200 PS.., b.mile wspominam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a stosujesz jakieś gumy na ten podnośnik ?

czy po prostu metalowa część podnośnika pod profil w E46 i jest ok ?

Gume musze dokupić, bo nie zawsze podkłada się podnośnik w fabryczne miejsce. Na razie stosuje gume dorobioną albo kawałek deski.