Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem ze światłem cofania. Wszystkie żarówki są sprawne ale światło cofania nie świeci ani z lewej ani z prawej strony. Wyskakuje mi ze jest spalona zarówka od swiateł cofania w lewej lampie. Wiecie moze co z tym zrobic? :(

pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdź wiązkę w tym gumowym peszlu z prawej strony przy klapie, może tam przewodzik się jakiś przerwał, albo w samej wtyczce coś się nadtopiło i się zwarły przewody.

Pzdr.

Opublikowano

kuba007 wiesz może jak wygląda ten włącznik, o którym piszesz? albo gdzie go mniej więcej znaleźć? mam to samo. brak światła wstecznego, na bc brak sygnalizacji o przepalonych żarówkach.

pzdr.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

wracajac do tematu. ktos juz sobie z tym wstecznym poradzil? u mnie wyglada to tak ze na 95% sygnal nie wychodzi od skrzyni... tylko co teraz?czego szukac przy automacie? ma ktos pojecie?

pozdr.

Opublikowano

@kamyk_k1

Przechodziłem przez to samo.

Prawdopodobnie do wymiany Moduł Przestrzeni Podłogowej, w ASO jakieś 2k bez roboty.

Zdarza się, że po za ASO można go naprawić ale nie zawsze jest to wykonalne i nie każdy to ogarnia.

Możesz też poszukać sprawną używkę i zaprogramować u dobrego elektronika, wyjdzie niewiele drożej niż zapłacił theszakal

Pozdro.

Opublikowano

no dzieki koledzy za naprowadzenie. w nastepnym tygodniu jestem umowiony do elektryka - facet ponoc zna sie na rzeczy - heh mam nadzieje :wink: jak bede wiedzial co i jak napewno sie odezwe. jeszcze raz dzieki.

pozdr.

p.s.

jeszcze tylko pytanie. czy dokladnie chodzi o to: http://allegro.pl/modul-swiatel-przestrzeni-przy-podlogowej-e90-i1203561301.html

http://allegro.pl/modul-swiatel-xenon-bmw-e90-e91-e92-e93-i1250305520.html

Opublikowano

Jeśli macie problem ze światłami umiejscowionymi w tylnej klapie (dot. tylko sedanów) to prawdopodobnie uszkodzeniu uległy przewody w tej gumowej osłonie pomiędzy nadwoziem a pokrywa bagażnika. Warto sprawdzić, dotyczy to praktycznie wszystkich modeli bmw bez względu na stan auta (taka wada fabryczna) :(

pozdrawiam

Olo

Opublikowano

@Anon

Podpowiedz tylko jeszcze gdzie ten modul znalezc? Zobacze najpierw sam moze po prostu cos rozlaczone jest.... Elektryk na nastepny tydzien umowioiny.

@olo2

sprawdzona cala droga sygnalu i tak jakby od skrzyni nie wychodzil, jesli to mozliwe, heh

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam jeszcze pytanie. Zrobiłem test świateł DISem i żarówki wstecznego się zapaliły...Może to wina źle zaprogramowanego modułu? Kto pomoże jak to zrobić DISem?

Pozdr

• 4 lata później...
Opublikowano
Mam dokładnie ten sam problem przy sedanie, zarowki wszystkie ok ale swiatło wsteczne nie działa. W ogole nie działa mi oświetlenie w lewej lampie znajdującej się w klapie. Ewidentnie gdy ruszam klapą to prąd dochodzi więc pewnie gdzie kabel sie przetarł. Pytanie tylko który, w którym miejscu i jak to poszukać. Jakiej porady?
  • 1 rok później...
Opublikowano
Sprawdź dokładnie przewody w gumowym peszlu między klapą a karoserią, tam często jest przyczyna niedziałających świateł, często przełamują się.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. dzisiaj rozwiązałem ten problem. kupiłem auto z niedziałającymi lampami cofania a komp pokazywał spaloną żarówkę w prawej lampie. Sprawdzałem tak jak wyżej pisali użytkownicy i sprawdziłem kable w tej gumowym peszlu potem czujnik ale czujniki parkowania działały to musiał działać. Wyciągnąłem lampy i w tej prawej miałem uszkodzoną mase prawdopodbnie bo jeden pin był spalony. wyczyściłem i po podłączeniu wyciągniętej lampy wszystko działało ale w aucie nie. znalazłem w necie carconnect i udałem się do nich{ja akurat do wrocka}. Pojechałem i jak się okazało moduł frm wyłączył światła cofania ponieważ była zwara e prawej lampie i żeby nie obciążać modułu moduł sam odłączył te światła. wystarczyło skasować błąd w module i wszystko działa. a chciałem auto rozkopać. może komuś pomoże takie info pozdro