Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem a za razem pytanie ?!!! nie jestem mechanikiem i nie znam sie na tym ale za nie dlugo bede jechał do polski ok. 2000tyś.km

autko cały czas mi sie przegrzewa i zapowietrza a miesiac temu miałem wymieniony termostat , pompe i uszczelke , było ok i teraz znów powróciło mechanik powiedział zeby wypierdzielic termostat i tak jezdzic ok ale ja musze zrobic ok 2tys km czy bez termostatu moge tyle przejechac bez zadnego problemu ????? dzieki za odp..

Opublikowano

w trase ze spiepszonym systemem chlodzenia :cool2: Siadaj i jedz, do odwaznych swiat nalezy! :mrgreen:

Zamiast sluchac takich fachowcow, powiedzial bys mu azeby skrecil Ci to jak sie nalezy! Skoro czesci nowe, to pewnie gdzies system jest nieszczelny. A przy zapowietrzonym systemie chlodzic nie bedzie, obojetne czy termostat w srodku czy nie....

Opublikowano
u mnie przy wyjetym termostacie silnik przegrzewal sie w ciagu 15 minut pracy.... wiec niewiem czy to u ciebie pomoze... sprawdz wentylator czujniki i szczelnosc
Opublikowano

nie radzę wyciągac termostatu .

po pierwsze uszkodzisz go wyciagajac wkład

poza tym te silniki przy wyciagnietym termostacie nie maja obiegu na wolnych obrotach

pojedz do mechanika

Opublikowano
wymień termostat, nawet jak za granicą masz drożej, ponieważ skutki przegrzania mogą Cie wynieść dużo drożej niż jest warta cała ta impreza