Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
problem mam raczej pilny bo mam wieczorem wyjechac z rodzina na wczasy a auto albo pali normalnie albo nie chce odpalic,czasami gasnie podczas jazdy czasami nie.co to moze byc pompa,cewka znajomy mówi ze kostka stacyjki.e30 318 89r benzyna.szukałem ale dokładnie takiego problmu nie znalazłem a sprawa jest raczej pilna.koledzy prosze o pilną pomoc
Opublikowano
Na szybko nie wiem czy dasz radę pobadać wszystkie elementy, czy stacyjka dobrze styka, czy do pompy prąd przestaje dochodzić itp. Możesz pościągać plastiki, po rozłączać wtyczki, psikać każdą WD-40, ja tak miałem, mechanik rady już nie dawał co jest nie tak, wyczyściłem dosłownie każdy bezpiecznik, przekaźnik itp, od razu działać zaczęło :mrgreen:
Opublikowano
Nie wiem czy Ci się to jeszcze przyda ale u mnie były dokładnie te same objawy, okazało się że to regulator ciśnienia paliwa.
Opublikowano

Witam właśnie wróciłem z Zakopca,dojazd i powrót po (200km) jedno zgaśniecie przed trasą ale zaraz odpaliła i w jednym dniu miała bunt 3 razy zgasła w przeciągu 30 min :).Paliwo dochodzi iskra jest raz jak nie chciała odpalić iskry nie było,przypomniało mi sie był spawany tłumik ale gostek nie odłączył akumulatora jak spawał.Jakieś sugestie ,pomysły bo troche mnie to zaczyna denerwować.

ps.mógł walnąć komp

Opublikowano
Ale powiedz czy sprawdzałeś styki/kostki WSZYSTKIE bez wyjątku? To na sam początek trzeba koniecznie, jeśli dalej nie prądzi to bada się dalej ew. podpina pod komputer (choć nie wiem czy w tym przypadku coś pokaże).
Opublikowano
kostki sprawdzone były,wszystko po dociskane.na kompie nic nie pokazało.mam drugi komp z tego modelu ale o innej końcówce i na nim nie równo chodzi więc na nim nie jeździłem
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
był spokój i znowu to samo,jak odpalę to pochodzi i gaśnie potem problem z odpaleniem lecz jak opalę i chwilę przytrzymam gaz to już chodzi,jak sie zagrzeje to nie gaśnie.co zauważyłem to temp nie stoi w pionie lecz na 1/4,jak przekręcę zapłon wskakuje na pion jak odpalę to z chodzi na 1/4.jak nie chce odpalić to przy kręceniu nie ma iskry i pytanie może to być wina czujnika położenia wału.jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o radę.pozdrawiam moriel