Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie.

Czy da sie wymienić rolkę klimatyzacji w 330d bez spuszczania gazu z układu klimatyzacji ?

Ile mniej wiecej powinno to kosztować w serwisie klimatyzacji licząc ceny paska i rolki.

Mi jeden warsztat powiedział 630zł. Coś mi sie wydaje ze zadużo.

Opublikowano

Jezeli Ci chodzi o kolo pasowe to tak.Da sie wymienic.Nie ma duzo roboty.

Odkrec tarcze sprzegla(trzeba ja zablokowac zeby sie nie krecila) i zsun ja z walka(siedzi na wielowpuscie)uwazajac zeby nie pogubic podkladek.Teraz masz dostep do kola pasowego.Trzeba zdiac pierscien segera ktory je trzyma i po zabiegu.Zeby je zsunac dobrze jest miec sciagacz,ale jak pokombinujesz to i bez niego dasz rade.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano (edytowane)
czy chodzi ci o rolke napinacza paska sprężarki- jeżeli tak to nie potrzeba spuszczac gazu z klimy

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=ED91&mospid=47643&btnr=11_3577&hg=11&fg=18

jeżeli chodzi ci o elementy 1 ,2 to koszt ok 220 pln + robocizna

Dokładnie chodzi o ten element nr 2. Dzięki.

Byłem w jednym z polecanych na forach katowickich serwisów (nie autoryzowany). Mówili mi że mam do wymiany sprężarke. Spuścili gaz, i kazali przyjechać na drógi dzień. W między czasie zobaczyłem że jest pasek zerwany i im to pokazałem. Wymienili rolke i pasek, nabili klime, przeprosili za zła diagnoze. Powiedzieli ze przy tej robocie i tak gaz tzreba spuszczać i nabić. Policzyli 630zł.

Edytowane przez nitrus