Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedawno stałem się posiadaczem(za piwo nabyłem) czytnika mk4- niestety jest z samochodu po powodzi. (z

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już miał do czynienia z takim czytnikiem, co woda mogła mu zrobić i od czego zacząć ewentualne naprawy.

Czy jeśli przesuszę go dokładnie jest szansa że czytnik będzie działał?

Sytuacje/ diagnozę utrudnia trochę fakt że przez najbliższe 2 tyg nie będę miał do niego dostępu, dlatego nie będę mógł odpowiedzieć na ewentualne pytania dotyczące wyglądu czytnika. (jestem za granicą a czytnik jest w domu)

Na razie chciałbym dowiedzieć się czego się spodziewać i ewentualnie jakie części zamienne mogą być mi potrzebne (prosiłbym o linki)

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano

Niestety, musze Ciebie zmartwic...

Jezeli samochod byl kilka dni pod woda i czytnik byl zasilony, to korozja elektrochemiczna zrobila juz swoje.

MK4 to zlozone polaczenie elektroniki i mechaniki. Czasami udaje sie odratowac proste uklady elektroniczne, ale tutaj jest laser, silniczki, odbiornik GPS...

Chyba straciles piwo... :cry2:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Hmmmm no mam nadzieję że aż tak strasznie nie będzie- ile ten czytnik był w wodzie- tego nie wiem.

Z tego co wiem w takim czytniku można wymienić cały środek (laser i resztę dupereli) na ebay kosztuje to od 600-800zl a u nas na allegro najtańszy czytnik jaki widziałem był za 1000zł

Na np coś takiego : http://cgi.ebay.pl/DVD-M3-4-6-Navi-Laufwerk-fur-BMW-MK4-u-Audi-/380246438643?cmd=ViewItem&pt=DE_Elektronik_Computer_Audio_Hi_Fi_CD_Player&hash=item58887432f3 -mam nadzieje że to by pomoglo?

Jak wrocę do domu obejrzę dokładnie czytnik i wtedy będę wiedział.

A może ktoś ma inne sugestie jak ogarnąć ten temat.

Pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać