Skocz do zawartości

[E36] Problem!!! zamula podczas przyspieszania 316 M43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów mam problem z moją bmw, podczas przyspieszania zamula samochód, wszystko raczej chodzi ok ale czuć że podczas gwałtowniejszego wciśnięcia gazu nie zbiera się tak jak powinien. Istotną sprawą w tym wszystkim jest to że przy wciśnięciu licznik poboru paliwa skacze z 30L na 20L identycznie jak na tym filmiku

Opublikowano
Byłem na takim a'la komputerze co gościu mi powiedział tylko numer błędu, bo wyskoczyło że wykryto nieznany numer błędu 0042 i tylko go usunął a problem wrócił :(
Opublikowano
Może dziadowski sprzęt gość ma, też byłem raz u znajomego, przyciągnął swój sprzęt diagnostyczny na wózku (monitor chyba z prl-u i komputer stacjonarny). Podłączył i tak samo, dwa błędy nieznane których nikt nie mógł rozszyfrować, podjechałem go innego typa który sobie głównie w BMW grzebie, podłączył coś wyglądającego jak większy telefon komórkowy do gniazda i od razu wyskoczyło: błąd lambda, czujnik wałka rozrządu, błąd maty pasażera, zbyt słaby akumulator :mrgreen: