Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Niedawno stałem się posiadaczem bmw e39 z 1996 roku z silnikiem 2.8 i napotkałem na pierwszy problem: mianowice gdy chciałem uzupełnić poziom płynu chłodniczego zauważyłem, że w trakcie dolewania nie pokazuje mi sie żaden "patyk" więc moje pytanie brzmi następująco: do jakiego poziomu wizualnie powinien dojś płyn chłodniczy na ściance zbiorniczka?? Dodam, że sprawdzałem inne posty i nie mogłem sie jakoś doszukać jednoznacznego rozwiązania mojego problemu. Z góry dziękuje za pomoc.
Opublikowano

Widocznie masz jakiś zamiennik, bo każdy zbiorniczek powinien mieć podziałkę z napisem cold lub grubą krechę zaznaczającą ile ma być na zimnym silniku. Ale jak nie ma to sobie poradzisz-na zimnym ma być dokładnie na środku zbiorniczka, jak będzie minimalnie mniej to się nic nie stanie.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Albo krecha COLD/KALT albo "patyk" musi być, czy to jest zamiennik, czy nie.

Dodatkowo polecam zakup (ściągnięcie) instrukcji do tego samochodu i jej przeczytanie, wiele innych wątpliwości Ci się wyjaśni :)

Kai