Skocz do zawartości

BMW 318 M40 E36 problem na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze swoją niunią

tak jak na m40 przystało przestała się wkręcać na obroty więc wymieniłem wałek hydropopychacze dźwigienki i podkładki pod dźwigienki (takie okrągłe na zaworach ) musiałem wymienić także głowice oczywiście ją splanowałem na maxa nowe uszczelki wszystkie po złożeniu całości autko na wolnych obrotach nie chodzi na jeden tłoczek sprawdziłem ciśnienie na trzech tłokach jest 12 barów a na jednym 6 czarowałem z podkładkami na zaworach i wsadzałem stare hydropopychacze bo myślałem ze zawór się nie domyka a na wyższych obrotach autko pracuje idealnie i też wkręca sie na maxa tak jak powinno być i jeszcze jedno jak wyjąłem hydropopychacz i spuściłem z niego ciśnienie w imadełku to dopuki nie dopompował ciśnienia chodził równo przez 10 s ale jak ponownie dopompował to znów powtórka z rozrywki proszę o pomoc bo już brakło mi pomysłów może ktoś miał podobny problem chodzi mi jeszcze jedno po głowie czy to nie pompa oleju nie daje za dużego ciśnienia ale poprzed remontem na wolnych obrotach chodziła idealnie prosze o pomoc

Opublikowano
wszystkie są nowe a nawet wsadziłem stare na tym tłoku i nic to samo jak by się zawór gdzieś zacinał a może jest źle dotarty ??
Opublikowano
U mnie też był problem z wolnymi obrotami. Wymieniłem sonde lambda i wyczyściłem silniczek krokowy. Jak na razie wszystko jest w porządku, więc może u Ciebie tkwi ten sam problem.