Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj sam mi sie wlaczyl prawy kierunek, tak sam z siebie, jak wlaczylem lewy to dzialal lewy ale jak lewy wylaczylem to prawy zaczynal migac. Pokombinowalem chwile wajcha od kierunkow i sie wylaczyl. Jakis czas pozniej to samo, tyle ze kombinowaie wajcha nic nie dalo. Wlaczylem awaryjne na chwile i po ich wylaczeniu kierunek przestal migac.

Czy moze to byc spowodowane wilgocia ( dzisiaj niezle leje)? Czy po podlaczeniu do kompa wyswietli mi przyczyne?

Pozdrawiam

Opublikowano
Powiem szczerze ,że nie wiem. Ale sprawdź wszystkie kostki czy któraś nie jest nadtopiona czy nadpalona i czy gniazda nie są stopione bo ja tak raz miałem w innym aucie i korekta blaszki przy pomocy śrubokręta pomogła. Sprawdź czy żarówki nie mają uszkodzonych żarników.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślę, że tutaj przekaźniki nie mają znaczenia... Kierunkowskazami steruje LCM.

W Twoim przypadku skupiłbym się na włączniku kierunkowskazów i module LCM.

Kai
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Myślę, że tutaj przekaźniki nie mają znaczenia... Kierunkowskazami steruje LCM.

W Twoim przypadku skupiłbym się na włączniku kierunkowskazów i module LCM.

Sprawdzilem przekazniki i powiem szczerze ze nie wiem ktory moze byc od kieunkow. Wyciagam po kolei wszystkie i kierunek dalej miga :mad2: . Zauwazylem tez ze jak jest wylaczony zaplon zapala mi sie prawe swiatlo pozycyjne z tylu.

Opublikowano
mi jak padl modul po wyjeciu kluczyka palilo sie prawe swiatlo mijania.tak jak kolega wyzej napisal modul do sprawdzenia.duzego klopotu z tym nie ma bo wysylasz i odsylaja naprawiony.firmy oglaszaja sie na allegro.ja mam anglika i u mnie modul jest w slupku kierowcy wiec u ciebie chyba bedzie w slupku pasazera :) trzeba zdjac boczek przy schowku.