Skocz do zawartości

KLIMATYZACJA (OBY NIE JEZ)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM PO RAZ KOLEJNY WLASNIE ODNOTOWALEM PROBLEM Z KLIMA PO PRZESZUKANIU FORUM BYLEM PEWIEN ZE TO JEŻ PADL I WYMIANA JEST KONIECZNA NA 100% ALE PO PRZYPADKOWYM WJECHANIU W DZIURE NA JEZDNI WSZYSTKO ZACZELO FUNKCJONOWAC JAK NALEZY CZYLI POKRETLA(KLIMA MANUAL) REGULUJA SILE NAWIEWU I TEMERATURE PRZYCISKI CHODZA JAK NALEZY Z TYM ZE TYLKO DZIEN LUB GORA 2 POTEM WRACA WSZYSTKO DO NORMY CZYLI NIE DZIALA PRZED TYM (NIE)FORTUNNYM WJAZDEM TYLKO POKRETLO OD NASTAWIANIA STRUMIENIA POWIETRZA (SZYBA,NOGI,SRODEK )CHODZILO RESZTA NIE DAWALA ODZNAK ZYCIA. CO TO MOZE BYC I GDZIE SZUKAC MAM NADZIEJE ROZLACZONEGO PRZEWODU LUB INNYCH PRZYCZYN USTERKI MOJE BMW TO E61 Z 2004R Z GORY DZIEKI ZA WSZELKIE INFORMACJE
Opublikowano
Sprawdź czy "jeż" dobrze jest zamocowany. Taki sam problem miałem w e39
Opublikowano
  • Autor
mozliwe ale czy jest jakis sposob by nie rozkrecac wszystkiego by dostac sie do jeza bo w sumie najkosztowniejsze jest to rozbieranie a sama czesc to tylko 200zl
Opublikowano

A ja nie bardzo rozumiem co chciales napisac. Co w koncu nie dziala? Nie wieje zimnym powietrzem? Czy w ogole nie wieje?

A najlepiej do podlacz do kompa i sprawdz jakie sa bledy klimatyzacji.

Opublikowano
  • Autor
ogolnie nie wiala wcale ale po wjechaniu w dziure zaczela dzialac klima i mam obawy czy nie jest to chwilowe i bedzie do wymiany jez czy moze byla zablokowana dmuchawa jakims paprochem i teraz pojdzie juz ok
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem identyczne objawy. Wymieniłem jeża i nic sie nie poprawiło. Raz siła nawiewu działa we wszystkich stopniach nawiewu a raz tylko do połowy. Tak samo z temperaturą ciepła. Raz ustawiając na maksa zaczyna nawiewać bardzo gorącym powietrzem a innym razem chłodnym.

Byłem w dwóch warsztatach. Powiedzieli, że szukanie igły w stogu siana.