Skocz do zawartości

BMW E-39 jak wymienic linke........

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich.Mam pytanie.Jak wymienic linke do otwierania przedniej klapy?Chodzi mi o ta czesc w kabinie urwala sie przy samej raczce.Jak sie zabrac za to????
Opublikowano
jak ci choć tochę wystaje stary drut ,to niestety musisz go czymś mocno uchwycić i próbować porządnie szarpnąć.nic więcej nie wymyślisz
Opublikowano
  • Autor
to widze ze to proste nie bedzie?
Opublikowano
wyciagnij prawa nerke bedziesz widzial linke pociagnij i sie otworzy od srodka (komora silnika ) rozlaczysz linki i pociagnij ta co idzie do kabiny potem wsadz nowa przerabialem to nic trudnego 30 min roboty
Opublikowano
  • Autor
ok dzieki sporo taka linka kosztuje az 90zl
Opublikowano
  • Autor
Mam pytanie jak wyciagnac nerke?da sie ja od zzewnatrz wyjac????maska nie chce sie otworzyc wiec nie kombinuje zeby nic nie urwac
Opublikowano

ja uzylem linki od rowerka :D

nerke wyciagniesz od zewnatrz moze byc kuchenny noz plaski i nie za gruby i wsadzasz u gory nerki lewa lub prawa strona sa takie zatrzepy i delikatnie ciagniesz i po operacji :P

Opublikowano
  • Autor
ok kupie linke to pobawie sie dzieki
Opublikowano

Jak przy klamce sie urwalo, to zdemontuj tę klamke i zobacz czy masz choć trochę linki wystającej.

Weź drugą osobę, niech lekko oburącz docisnie maskę, a ty ciągniesz szczypcami za te strzępy linki. Maska powinna sie otworzyć.

Demontujesz lewy filtr kabinowy, żebyś widział servo, tam sięgniesz i jest przelotka tej linki do kabiny (ona kosztuje 70 z hakiem w ASO)

Po wymianie przeczyść dokładnie i przesmaruj zatrzaski maski jakimś towotem albo wazeliną techniczną.

Opublikowano
  • Autor
przy samej klamce praktycznie przy klamce zostalo moze 3,4 milimetry linki.dzieki za rady.dzisiaj moze zamowie linke i musze to zrobic bo nie lubie jak cos jest zepsute :nienie: