Skocz do zawartości

BMW E-39 jak wymienic linke........

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich.Mam pytanie.Jak wymienic linke do otwierania przedniej klapy?Chodzi mi o ta czesc w kabinie urwala sie przy samej raczce.Jak sie zabrac za to????
Opublikowano
wyciagnij prawa nerke bedziesz widzial linke pociagnij i sie otworzy od srodka (komora silnika ) rozlaczysz linki i pociagnij ta co idzie do kabiny potem wsadz nowa przerabialem to nic trudnego 30 min roboty
Opublikowano
Mam pytanie jak wyciagnac nerke?da sie ja od zzewnatrz wyjac????maska nie chce sie otworzyc wiec nie kombinuje zeby nic nie urwac
Opublikowano

ja uzylem linki od rowerka :D

nerke wyciagniesz od zewnatrz moze byc kuchenny noz plaski i nie za gruby i wsadzasz u gory nerki lewa lub prawa strona sa takie zatrzepy i delikatnie ciagniesz i po operacji :P

Opublikowano

Jak przy klamce sie urwalo, to zdemontuj tę klamke i zobacz czy masz choć trochę linki wystającej.

Weź drugą osobę, niech lekko oburącz docisnie maskę, a ty ciągniesz szczypcami za te strzępy linki. Maska powinna sie otworzyć.

Demontujesz lewy filtr kabinowy, żebyś widział servo, tam sięgniesz i jest przelotka tej linki do kabiny (ona kosztuje 70 z hakiem w ASO)

Po wymianie przeczyść dokładnie i przesmaruj zatrzaski maski jakimś towotem albo wazeliną techniczną.

Opublikowano
przy samej klamce praktycznie przy klamce zostalo moze 3,4 milimetry linki.dzieki za rady.dzisiaj moze zamowie linke i musze to zrobic bo nie lubie jak cos jest zepsute :nienie: