Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

zamierzam kupic cb i antene czy mozecie mi doradzic?? Nie bede z ttego korzystal na codzien dlatego presidenty odpadaja:)

mysle nad zakupem Midlanta Alan 109 bo chyba najfajnieszy za taka cene (159zł w sklepie euro) co prawda gorszy wyglad niz w Inteku 790 no ale podobno odbior owiele lepszy. Wiec na radyjko jestem zdecydowany w miare ale teraz antena;/ Jaka byla by dobra na poczatku myslalem nad Sirio ml-145 ale uswiadomilem sobie ze jest to za wielka antena jak dla mnie. Mieszkam w miescie chce zeby bez problemu zmiescila mi sie do bagaznika, a nie lata z 1.7m na dachu :) Czy mozecie doradzic jakas fajna antene nie za dluga zeby fajnie odbierała i nadawała. Oczywiscie z dobrym magnesem bo cb kupuje tez z tego powodu zeby zobaczyc ile moja bunia wyciagnie:)

Opublikowano

a co cb doda Ci przyczepności ? :P

Ja mam antene wilson little i jestem bardzo zadowolony wiec polecam :) radio mam presidenta johnny IIIASC i tez jest gitarka

może warto zainwestować w radio raz a dobrze? :) alan 109 calkiem spoko mialem kiedys

Opublikowano

Nie doda mi przyczepnosci tylko pewnosci ze psów nie ma na drodze;] ;p

nie naprawde nie potrzebuje takiego super radia;/ a po 2 u ciebie na takim radyjku kazda antena by dobrze chodzila;pwiec czy ktos jeszcze mzoe mi doradzic??

Opublikowano

skoro nie chces porady dot. radia.... :mrgreen:

dzisiaj kupilem sirio omega 27-95cm podobno jedna z lepszch do 1m; cena 165zl-ale mozna kupic taniej;

jej glowna zaleta to 12cm magnes (lepiej sie trzyma przy duzych predkosciach); cala reszta ma standardowo mniejsze magnesy; -pomijam parametry techniczne;

ps radyjko z asc to fajna sprawa-mnie szumy doprowadzaja do bialej goraczki....

pozdrawiam Konrad
Opublikowano
witam.. kolego ja polecam ci cb tti tcb 880 lub 770 + antena presient missouri. naprawde fajny zestawik.. albo johnny II z ta tez anteną :)
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tanich (w granicach 180-220zł) i dobrych radyjek (niezawodnosc i jakosc odbioru i nadawania w stosunku to radyjek zblizonych cenowo) polecam:

-LAFAYETTE ARES

-ONWA MK3

-MAXON CM10

z antenek skupił bym sie cos w okolicy 1m (przedział cenowy od 110-140zł):

-SIRIO OMEGA 27 mag (wystepuja 2 wersje z mniejszym i wiekszym magnesem)

-SIRIO MINI-SNAKE

-PIRAT helikalna 62cm

W razie czego pisz, zajmuje sie cb zawodowo